НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите започват да продават – какво означава това за цената на BTC?

11.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите започват да продават – какво означава това за цената на BTC?

Биткойн (BTC) поддържа ценово ниво в диапазона $60,000 - $62,000 за продължителен период от време, но последните събития показват, че пред водещата криптовалута има потенциални предизвикателства.

Миньорите са изправени пред все по-голям натиск, видно от значителния спад в приходите след халвинга. Това натоварване се отразява чрез намаляващия хаш рейт, което доведе до четвъртата за годината отрицателна корекция на трудността на мрежата. Ако условията се влошат, на майнинг индустрията може да се наложи да продаде голяма част от своите BTC запаси, за да поддържат рентабилността си, което потенциално може да увеличи натиска за понижаване на цената на Биткойн.

На Уолстрийт обаче се очертава контрастна картина. Неотдавнашни данни разкриха, че американските спот Биткойн ETF-и са отбелязали общ нетен приток от $11.78 милиарда, като на 8 май е регистриран дневен нетен приток от $12 милиона. Обратно, както IBIT на Blackrock, така и GBTC на Grayscale не отбелязаха нетен приток през същия период. Освен това Grayscale BTC ETF тръстът (GBTC) отбеляза нулев нетен поток на 8 май и регистрира общ нетен отлив в размер на $17.5 милиарда. В Азия HK Spot BTC ETF-ите също отбелязаха сериозен нетен приток от стартирането си, което контрастира с нетния отлив за HK Spot ETH ETF на 8 май.

С оглед на тези контрастни тенденции цената на Биткойн отбеляза над 4% спад през последните 24 часа, като към момента на писане на статията се търгува на ниво $60,690. MVRV коефициентът на BTC се е повишил което показа, че повечето адреси, притежаващи BTC, сега са печеливши. Тъй като рентабилността се увеличава, притежателите могат да бъдат стимулирани да продават и да прибират печалби, което може да повлияе на пазарната динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.