НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите продават с невероятни темпове – предстои ли срив на цената?

септември 5, 2023 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите продават с невероятни темпове – предстои ли срив на цената?

След като цената на Биткойн падна под $26,000, миньорите в мрежата започнаха да намаляват наличностите си от флагманската криптовалута.

На фона на неотдавнашното съобщение на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), с което бе удължен срокът за разглеждане на всички заявления за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), пазарните настроения получиха допълнителен удар, оказвайки още натиск за понижаване на оценката на монетата.

На 31 август стойността на Биткойн (BTC) се срина до най-ниската си точка от два месеца насам. Този спад последва решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), което нанесе удар върху надеждите за бързо одобрение на Биткойн ETF. BTC достигна до $25,470 – ниво, невиждано от 16 юни насам.

Тъй като цената на криптовалутата намаля, миньорите започнаха да намаляват притежанията си на монети, както сочат данните на CryptoQuant. Анализът на потока на BTC от миньори към борса върху 14-дневна малка пълзяща средна (SMA) разкри 35% увеличение на този показател от края на август.

Метриката “Miner to Exchange Flow” (Поток от миньори към борса) проследява обема на BTC, който се движи от миньори към борси. Когато тази метрика се повиши, това означава, че миньорите продават повече BTC, отколкото добиват в момента. Подобно поведение често сигнализира за песимизъм на миньорите по отношение на цената на BTC, което ги кара да ликвидират притежанията си.

Според анализ на експерт, известен като “Greatest_Trader“, последните колебания в цената на BTC са тясно свързани със случаите, когато миньорите прехвърлят монетите си на спот борси.

Greates_Trader заяви:

Наскоро се разгърна забележително развитие, тъй като този показател нарасна заедно с цената на Биткойн, която докосна границата от $30,000. Интересно е, че този скок в активността на миньорите допринесе за значително отдръпване на цената, което свали оценката на Биткойн до прага от $25,000. Впоследствие показателят отбеляза значителен спад, достигайки годишно дъно.

В допълнение към горепосочената метриката други показатели на веригата, използвани за наблюдение на активността на добива на BTC, като например “Miner Reserve” (Резерв на миньорите), потвърдиха тенденцията монетите да напускат портфейлите на миньорите.

Според CryptoQuant, Miner Reserve на BTC постоянно намалява от 29 август насам.

Метриката Miner Reserve измерва количеството монети, държани в портфейлите на миньорите, свързани с мрежата. Нейната стойност дава представа за резерва от монети, които миньорите все още не са продали. Понастоящем този показател възлиза на 1.83 милиона BTC. За периода от 29 август насам миньорите са разпродали 14,000 BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.