Home

Биткойн майнинг компанията Clean Spark се разширява с още 5 съоръжения

19.06.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг компанията Clean Spark се разширява с още 5 съоръжения

CleanSpark, американска фирма за копаене на Биткойн с фокус върху чистата енергия, придоби пет съоръжения за копаене в щата Джорджия за $25.8 милиона.

Очаква се сделката да приключи незабавно и тези нови обекти потенциално да допринесат с над 3.7 екзахаша в секунда (EH/s) допълнителна изчислителна мощност.

Различните инсталации са с мощност от 8 MW до 15 MW, което сумира до точно 60 MW. До края на юни компанията очаква, че това придобиване ще доведе до повишаване на нейния общ хашрейт над 20 EH/s. Освен това тези съоръжения включват споразумения за закупуване на електроенергия, които помагат за балансиране на местната електрическа мрежа.

Зак Брадфорд, главен изпълнителен директор на CleanSpark, подчерта как операциите по копаене на BTC могат да бъдат взаимно изгодни и допълващи регионалните енергийни инфраструктури като тези, които подпомагат локалното балансиране на натоварването, както и помагат за достигането на целта на CleanSpark.

Съвсем наскоро бившият президент Доналд Тръмп постави Съединените щати в светлината на прожекторите по отношение на местното копаене на Биткойн. По време на среща с лидери от майнинг индустрията, включително Clean Spark, Тръмп предположи, че Биткойн може да стане важен за енергийната доминация на САЩ и защитата срещу дигиталната валута на централната банка (CBDC).

Докато някои крипто ентусиасти отхвърлиха изявлението на Тръмп, твърдейки, че не е запознат с индустрията, други го похвалиха за опитите му да превърне САЩ в лидер на крипто иновациите. Marathon Digital Holdings заедно с други компании като Riot Platforms и Clean Spark стартираха „The Bitcoin Voter Project“; безпартийна инициатива, предназначена да информира гласоподавателите за дигиталните активи и блокчейн индустрията, без да подкрепя каквито и да е политически кандидати или партии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.