НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Къде се намираме в настоящия пазарен цикъл?

01.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Къде се намираме в настоящия пазарен цикъл?

Традиционно Биткойн (BTC) се придържа към строг четиригодишен пазарен цикъл, характеризиращ се с резки покачвания по време на халвинг събитието.

Според тази теория за пазарния цикъл началото на алткойн сезона обикновено съвпада с притока на капитали от BTC към Ethereum (ETH) и впоследствие към други алткойни.

Този установен цикъл обаче може да претърпи значителни промени поради значителния приток на американски спот ETF за BTC. В неотдавнашна дискусия относно потенциалното въздействие на тези ETF Леон Маршал, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Europe, предположи, че ETF могат да променят цикличността на Биткойн.

Маршал посочи, че ETF могат да променят цикъла на ротация на Биткойн, Етериум и алткойните, като потенциално изместят фокуса върху одобрението на предстоящите ETF като тези за ETH, Solana (SOL), Litecoin (LTC) и други.

Този “променен” цикъл на Биткойн беше отбелязан и от Куин Томпсън, основател на Lekker Capital, по време на подкаст с ръководителя на отдела за проучвания на Galaxy Digital, Алекс Торн. Томпсън подчерта, че ETF-ите биха могли да въведат нови корелации, включително обратни корелации, оказвайки влияние върху връзката на Биткойн с активи като Nasdaq, технологични акции, AI акции и дори злато. Той подчерта, че е важно да се наблюдават тези корелации за ефективни стратегии за търговия, тъй като притокът на ETF може да повлияе на цените на BTC.

Що се отнася до настоящия етап на бичия цикъл, Томпсън предположи, че той може да е по-късен от очакваното в традиционния четиригодишен цикъл. Обратно, Rekt Capital, познат търговец на криптовалути, запазва вярата си в традиционния цикъл, като твърди, че в момента цикълът се е повишил само с 35%, което предполага потенциално рали от над 60%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.