НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Кризата на ликвидността е сериозна заплаха

31.03.2024 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Кризата на ликвидността е сериозна заплаха

Пазарът на Биткойн е в трескаво очакване, тъй като комбинацията от нарастващо търсене и намаляващо предлагане заплашва да предизвика криза на ликвидността.

Този потенциален недостиг на налични BTC съвпада с предстоящото халвинг събитие, което исторически е предшествало бича фаза за водещата криптовалута.

CryptoQuant, известна фирма за анализ на ончейн данни, наскоро разкри забележителен скок в търсенето на Биткойн. Само през последния месец месечното търсене се е увеличило от 40,000 BTC до изумителните 213,000 BTC. Този рязък възход се дължи на различни фактори, включително въвеждането на нови спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) и агресивното акумулиране от страна на инвеститори с висока нетна стойност, често наричани “китове“.

От друга страна, общото предлагане на Биткойн в обращение спадна до едва 2.7 милиона монети, отбелязвайки най-ниското си ниво от пазарния срив през март 2020 г. насам. Това разширяващо се несъответствие между нарастващото търсене и свиващото се предлагане подсказва за потенциално свиване на пазара. Според фундаменталните икономически принципи подобен сценарий би могъл да тласне цената на Биткойн значително нагоре в краткосрочен план.

Анализаторите обаче предупреждават, че недостигът на ликвидност на пазара може да бъде нож с две остриета. Макар че може да подхрани ценовия скок, той може да предизвика и волатилни ценови колебания в двете посоки. В среда на ниска ликвидност големите сделки могат да окажат непропорционално влияние върху цената, което прави Биткойн податлив на екстремна волатилност. Това подчертава значението на това инвеститорите да следят зорко нивата на ликвидност през следващите дни.

Тъй като до самото събитието остават по-малко от 20 дни, всички погледи са насочени към това как ще се развие този исторически ценови катализатор този път. Халвингът е програмирано събитие в протокола на Биткойн, което намалява наполовина възнаграждението на миньорите, като по този начин забавя темпа на емитиране на нови Биткойн токени. В исторически план това събитие е съвпадало с бичи фази за Биткойн и много инвеститори с нетърпение очакват да видят дали тази тенденция ще се запази.

Известни крипто анализатори споделят своите прозрения за траекторията на цената на Биткойн на фона на тези сближаващи се фактори. Анализаторът Mags предполага, че Биткойн може да навлезе във фаза на търговия в диапазон около настоящия си исторически връх от $70,000. Правейки паралели с халвинг цикъла през 2016 г., Mags отбеляза период на консолидация от приблизително 150 дни, преди да започне исторически бичи поход.

Освен това експертът разглежда всички краткосрочни спадове като възможности за инвеститорите да акумулират Биткойн преди потенциалния експоненциален скок.

Предстоящите седмици ще бъдат решаващи за Биткойн, тъй като той ще се ориентира в динамиката на нарастващото търсене, ограниченото предлагане и предстоящото халвинг събитие. Макар че перспективата за ликвидна криза се очертава, историческите бичи настроения около халвинг събитието подсказват за потенциален пробив на Биткойн. Препоръчително е за инвеститорите да действат предпазливо и да следят отблизо пазарните условия, като внимателно наблюдават както движението на цените, така и показателите за ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.