НАЧАЛО Алткойни

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

01.03.2024 19:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

В неотдавнашна дискусия Джейми Коутс подчерта значението на закона на Меткалф в новия подход към анализа. Законът на Меткалф твърди, че стойността на една комуникационна мрежа е пропорционална на квадрата на свързаните с нея потребители.

Коутс твърди, че този принцип е в основата на този иновативен аналитичен метод. Той твърди, че въпреки колебанията в цената на Биткойн (BTC) данните показват последователен ръст на потребителската му база през 2022 г. и 2023 г., което сигнализира за пътя към масовото му приемане.

Коутс подчерта, че фундаменталният анализ на блокчейн представлява нововъзникваща област, изградена върху утвърдени принципи на теорията на мрежите. Той отбеляза, че дневните активни потребители (DAU) за блокчейн със смарт договори постоянно достигат нови върхове, като в момента средната им стойност е 6.34 милиона. Въпреки това комбинираната пазарна капитализация на тези мрежи остава с 40% под пика си през 2021 г.

За разлика от предишни мечи пазари, Коутс отбеляза приток на потребители към екосистемата на криптовалутите през 2022 и 2023 г., въпреки значителните спадове на цените. Това според него демонстрира глобална промяна в приемането на криптовалути по траектория към масова интеграция.

Освен това Коутс предположи, че един от индикаторите на веригата предполага потенциална цел за минимална цена от $100,000 за Биткойн до 2025 г. Той посочи Z-скор на MVRV (пазарна стойност към реализирана стойност) на Биткойн, който сравнява пазарната му стойност с реализираната стойност, за да определи дали е подценен или надценен.

Тъй като в момента Биткойн превъзхожда предишните цикли по отношение на представянето на цените, експертът прогнозира, че ако цикълът следва подобна тенденция, цена на BTC от $100,000 до 2025 г. изглежда разумна, въз основа на сценарий с 4-5 стандартни отклонения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.