НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете купиха за над $1.3 милиарда в рамките на ден

26.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете купиха за над $1.3 милиарда в рамките на ден

След като достигна малко над $70,000 след последния си скок нагоре, цената на Биткойн коригира и понастоящем се намира на около $69,000. Последните данни от веригата обаче показват, че цената на BTC може скоро да възобнови възходящата си тенденция.

В неотдавнашна публикация в X (Twitter) популярният крипто аналитик Али Мартинез посочи значителната покупателна активност сред определен клас големи инвеститори. Това наблюдение се основава на метриката Balance of Whales (баланс на китовете) на Santiment, която проследява общия брой монети, притежавани от големи инвеститори, разполагащи с между 1,000 и 10,000 BTC.

Според данните на Santiment тези големи BTC притежатели наскоро са закупили над 20,000 BTC (приблизително $1.34 милиарда) в рамките на един ден. Това придобиване е увеличило баланса на този клас китове до общо 4.96 милиона BTC.

Моментът на тази покупка е интересен, тъй като тя се случи, след като цената на Биткойн спадна до $67,000. Мартинез отбеляза, че тези китове „купуват по време на спада в цената“.

Тази значителна покупка от страна на китовете може да означава, че големите притежатели имат представа за бъдещата ценова траектория на BTC. Инвеститорите може би ще искат да наблюдават внимателно тези движения, тъй като те могат да доведат до пазарни спекулации и потенциални ценови промени.

Китовете често се считат за ключови играчи на крипто пазара, тъй като техните търговски дейности могат да окажат значително влияние върху цената на дигиталните активи. Като се има предвид мащабът на тази неотдавнашна покупка, тя може да се окаже бичи индикатор за бъдещата цена на Биткойн.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.