НАЧАЛО Алткойни

Биткойн Кеш скача с 68% преди хард форка си

май 6, 2021 14:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш скача с 68% преди хард форка си

Биткойн Кеш бележи добри печалби преди предстоящ ъпгрейд на мрежата.

BCH отново се нареди в топ 10 в класацията по пазарна капитализация в четвъртък, след като ръст от 36% през нощта тласна седмичният ръст до 68%. 

 

Цената на Биткойн Кеш се е повишила от $1,068 до $1,462 за по-малко от 24 часа, добавяйки към значително увеличение от седмичния минимум в диапазона от 800 долара.

 

Този подем идва малко повече от седмица преди планирания двугодишен хард форк на BCH на 15-ти май, който ще въведе две малки, но не маловажни промени в мрежата.

 

Едната промяна е премахването на непотвърдения лимит на веригата транзакции на Биткойн Кеш, което позволява да се излъчват повече микро транзакции, без да се налага да се чака потвърждение на блок.

 

Блоковете се добиват на всеки 10 минути в BCH, а старият непотвърден лимит на веригата е ограничен до 50 транзакции. Това позволява на приложения с голям обем да извършват 50 почти моментални транзакции, преди да изискват потвърждение в блок. Тази горна граница ще бъде премахната изцяло в предстоящия хард форк.

 

Другата основна промяна, планирана за 15-ти май, ще доведе до въвеждането на множество “OP_RETURN” изходи. Казано по-просто, блокчейнът на BCH в момента позволява вмъкване на различни данни в транзакция, като текст, изображения и други типове данни. Понастоящем в транзакцията може да бъде включен само един изход “OP_RETURN” – т.е. едно изображение, текст и т.н. Предстоящото надграждане на мрежата ще позволи в една транзакция да бъдат включени множество различни данни.

 

И двете промени правят Биткойн Кеш удобен за по-широка употреба, като вече е по-лесно да се използва блокчейна за NFT токени. Фирмите и разработчиците на приложения заявиха, че специално искат да видят промените, въведени за разширяване на възможностите на блокчейна за NFT, както е отбелязано в документацията за надстройката.

 

Цената на BCH нараства от началото на годината заедно с останалата част от пазара, като употребата на токена също се засилва според данни от Bitinfocharts

 

Същият източник на данни обаче показва по-малък ръст в броя на транзакциите, идващи от уникални адреси, които са се увеличили само с 25% от 40,000 на 50,000 – една пета от увеличението, наблюдавано в Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.