НАЧАЛО Биткойн

Биткойн като глобална платежна система в очите на бивш президент на PayPal

септември 12, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн като глобална платежна система в очите на бивш президент на PayPal

Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal, а преди това вицепрезидент по продуктите във Facebook, предвижда голямо бъдеще за мрежата на Биткойн.

Стремежът му е да превърне BTC от единствено средство за съхранение на стойност в стабилна глобална инфраструктура за разплащания, както съобщи той в предаването Squawk Box на CNBC на 11 септември.

Понастоящем Маркъс е главен изпълнителен директор на Lightspark – иновативна компания, специализирана в инфраструктурата на Биткойн Lightning Network (LN).

Той изтъкна липсата на универсален протокол за прехвърляне на стойност в интернет, за разлика от технологии като електронната поща или съобщенията, които работят безпроблемно в глобален мащаб.

От друга страна, финансите остават разпокъсани, като всяка държава притежава собствена валута, платформи за разплащане и разпоредби. Маркъс оприличи сегашното състояние на “ерата на факса на глобалните плащания“.

Въпреки че текстът може да бъде изпратен навсякъде, като се използва общопризнат телефонен номер, няма еквивалентна възможност за предаване на пари. Вместо това този процес включва преминаване през множество препятствия, плащане на такси и борба с валутните спредове чрез посредници.

Маркъс подчерта колосалния бизнес потенциал, тъй като трилиони долари преминават през съществуващите системи като SWIFT.

Стратегията включва използването на Lightning Network и BTC като слой за сетълмент на международни транзакции. Този подход позволява всяка валута да бъде изпратена директно към друга с незабавен сетълмент, като по този начин се намаляват опасенията за волатилността на цените на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.