НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

октомври 6, 2022 14:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

CEO-то на борсата за деривати на цифрови активи FTX назова един катализатор, който може да окаже голямо влияние върху крипто пазарите.

В ново интервю за подкаста Unchained с журналистката Лаура Шин, Сам Банкман-Фрид каза, че пазарите на криптовалути остават зависими от макро условията.

[Криптовалутите] ще реагират на общата макросреда и това е позицията, в която се намираме. Голямата причина наистина е, че това, което виждаме да движи пазарите, са промените в лихвените проценти, които водят до укрепване и отслабване на фиатните валути… 

Ако доларът укрепне, той ще укрепне спрямо Exxon. Той ще укрепне спрямо Amazon и ще укрепне спрямо Биткойн. Когато има отслабване, ще видите обратното. 

Тъй като голяма част от макроикономиката се определя от движенията във валутите, това ще доведе до движение на цените на криптовалутите спрямо доларите.

Докато Биткойн и други цифрови активи се поддават на силата на щатския долар, Банкман-Фрид твърди, че започва да вижда известна стабилност сред криптовалутите.

Не наблюдаваме нещо като непрекъснати изходящи потоци. Не виждаме остра болка по същия начин, както в продължение на седмица до месец след инцидента с Terra LUNA и Three Arrows [Capital]. Нещата са малко в режим на задържане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Според главния изпълнителен директор на FTX криптовалутата може да излезе от сегашната си тенденция, ако получим по-ясна рамка за регулация на подривния клас активи.

Мисля, че нещото, което потенциално мога да видя на хоризонта и което би имало най-голямо въздействие е, ако видим регулаторна яснота, особено в САЩ. 

Да излязат регулаторни режими, които позволяват на индустрията да работи с яснота в страната, като същевременно защитава потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене