НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

06.10.2022 14:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

CEO-то на борсата за деривати на цифрови активи FTX назова един катализатор, който може да окаже голямо влияние върху крипто пазарите.

В ново интервю за подкаста Unchained с журналистката Лаура Шин, Сам Банкман-Фрид каза, че пазарите на криптовалути остават зависими от макро условията.

[Криптовалутите] ще реагират на общата макросреда и това е позицията, в която се намираме. Голямата причина наистина е, че това, което виждаме да движи пазарите, са промените в лихвените проценти, които водят до укрепване и отслабване на фиатните валути… 

Ако доларът укрепне, той ще укрепне спрямо Exxon. Той ще укрепне спрямо Amazon и ще укрепне спрямо Биткойн. Когато има отслабване, ще видите обратното. 

Тъй като голяма част от макроикономиката се определя от движенията във валутите, това ще доведе до движение на цените на криптовалутите спрямо доларите.

Докато Биткойн и други цифрови активи се поддават на силата на щатския долар, Банкман-Фрид твърди, че започва да вижда известна стабилност сред криптовалутите.

Не наблюдаваме нещо като непрекъснати изходящи потоци. Не виждаме остра болка по същия начин, както в продължение на седмица до месец след инцидента с Terra LUNA и Three Arrows [Capital]. Нещата са малко в режим на задържане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Според главния изпълнителен директор на FTX криптовалутата може да излезе от сегашната си тенденция, ако получим по-ясна рамка за регулация на подривния клас активи.

Мисля, че нещото, което потенциално мога да видя на хоризонта и което би имало най-голямо въздействие е, ако видим регулаторна яснота, особено в САЩ. 

Да излязат регулаторни режими, които позволяват на индустрията да работи с яснота в страната, като същевременно защитава потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.