НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

октомври 6, 2022 14:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво може да промени пазарната динамика?

CEO-то на борсата за деривати на цифрови активи FTX назова един катализатор, който може да окаже голямо влияние върху крипто пазарите.

В ново интервю за подкаста Unchained с журналистката Лаура Шин, Сам Банкман-Фрид каза, че пазарите на криптовалути остават зависими от макро условията.

[Криптовалутите] ще реагират на общата макросреда и това е позицията, в която се намираме. Голямата причина наистина е, че това, което виждаме да движи пазарите, са промените в лихвените проценти, които водят до укрепване и отслабване на фиатните валути… 

Ако доларът укрепне, той ще укрепне спрямо Exxon. Той ще укрепне спрямо Amazon и ще укрепне спрямо Биткойн. Когато има отслабване, ще видите обратното. 

Тъй като голяма част от макроикономиката се определя от движенията във валутите, това ще доведе до движение на цените на криптовалутите спрямо доларите.

Докато Биткойн и други цифрови активи се поддават на силата на щатския долар, Банкман-Фрид твърди, че започва да вижда известна стабилност сред криптовалутите.

Не наблюдаваме нещо като непрекъснати изходящи потоци. Не виждаме остра болка по същия начин, както в продължение на седмица до месец след инцидента с Terra LUNA и Three Arrows [Capital]. Нещата са малко в режим на задържане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Според главния изпълнителен директор на FTX криптовалутата може да излезе от сегашната си тенденция, ако получим по-ясна рамка за регулация на подривния клас активи.

Мисля, че нещото, което потенциално мога да видя на хоризонта и което би имало най-голямо въздействие е, ако видим регулаторна яснота, особено в САЩ. 

Да излязат регулаторни режими, които позволяват на индустрията да работи с яснота в страната, като същевременно защитава потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.