НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

Това се случва докато флагманската криптовалута Биткойн (BTC) се задържа над границата от $23,000.

Според платформата за търговия с фючърси и блокчейн данни CoinGlass крипто индексът на алчността и страха е достигнал 61. Индексът достигна 60 на 28 март 2022 г., но за последен път е надхвърлил границата от 61 през ноември 2021 г., според доставчика на данни.

Освен това, според анализатора на CryptoQuant “Уенри”, притокът на средства към спот портфейлите е бил една от водещите причини за поскъпването на BTC през последните 15 дни, докато спадовете са били “водени от фючърсите”. Графиките на Уенри показват, че на пазарите на деривати натискът от продажби се е увеличил и е по-доминантен, тъй като са подадени повече поръчки за продажба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори следят няколко алткойна готови за възход – Santiment


От техническа гледна точка настоящата силна тенденция на покупки продължава, но обемът на търговията намалява и индикаторът е достигнал критична точка на свръхпокупка.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от малко над $23,100 след близо 1.7% спад през последните 24 часа. Пазарната капитализация на BTC е $444.3 милиарда, докато общата капитализация на криптопазара остава на ниво от $1.08 трилиона.

Важно е да се отбележи, че цената на Биткойн е нараснала с 43% през последния месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене