НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се изстреля с над 2,700% според основателя на BitMEX

ноември 3, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се изстреля с над 2,700% според основателя на BitMEX

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс поддържа убеждението си, че Биткойн (BTC) е на път да достигне оценка от милион долара.

Хейс твърди, че прилагането на инструмент на паричната политика, наречен контрол на кривата на доходността (YCC), ще послужи като катализатор, който ще доведе цената на Биткойн до $1 милион, което представлява приблизително 2,738% увеличение спрямо настоящата му стойност.

Контролът на кривата на доходността е метод, използван от централните банки за регулиране на дългосрочните лихвени проценти. Той включва широкообхватно закупуване на дългосрочни облигации, за да се предотврати надхвърлянето на определената цел от страна на лихвените проценти.

Хейс твърди, че правителството на САЩ като цяло насърчава атмосфера на благоприятна парична политика, дори когато Федералният резерв прилага мерки за затягане.

В друг документ, публикуван през март тази година, основателят на BitMEX първоначално изказа идеята за Биткойн да достигне милион долара. Тогава той твърдеше, че облекчаването на паричната политика на Китай ще послужи като катализатор, който ще тласне Биткойн към границата от един милион долара.

Хейс тълкува и неотдавнашното решение на Федералния резерв да спре временно повишаването на лихвените проценти тази седмица като сигнал за “стимулиране на финансовите активи“. Според Хейс този ход на Фед вероятно ще подтикне други централни банки да приемат по-облекчени парични политики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.