НАЧАЛО Биткойн

Биткойн инвеститор разкри стратегията си за излизане от крипто пазарите

30.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн инвеститор разкри стратегията си за излизане от крипто пазарите

Откакто Биткойн (BTC) достигна нови исторически върхове по-рано тази година, трейдърите са любопитни за бъдещия му потенциал.

В този контекст BTC търговец очерта своята стратегия за излизане от водещата криптовалута.

Трейдърът, известен като Wolf (@IamCryptoWolf) в X, изрази скептицизъм по отношение на прогнозите за цените на Биткойн. Wolf отправи критики по-специално към прогнозата на PlanB за достигане на $500,000 от страна на BTC – прогноза, доста споделяна от инфлуенсърите.

Според експертът инвеститорите на дребно ще изпитат страх от пропуснати възможности (FOMO), когато цената на Биткойн надхвърли $130,000, водени от очакването за достигане на $500,000. Търговецът планира да започне да продава в този момент, използвайки трейдърите на дребно като изходна ликвидност, за да си осигури печалби.

Той определи ценовата цел от $500,000 като базирана на „счупен модел“, като конкретно се позова на модела „Stock to Flow“. Този модел в исторически план се е провалял многократно, като е подвеждал трейдърите с недостижими цели във всеки цикъл. Например PlanB бе прогнозирал, че BTC ще достигне $200,000, а след това $100,000 през 2021 г., което не се осъществи.

Теорията за „големия глупак“ предполага, че цената на даден актив може да продължи да се повишава, докато има купувачи, готови да го закупят на по-високи цени, вярвайки, че по-късно ще могат да продадат на още по-висока цена. Тази теория добре описва динамиката, която стои зад стратегията за излизане на Wolf. След като е купил Биткойн на по-ниски цени, той възнамерява да го продаде на инвеститори на дребно, след като цената му надхвърли $130,000. Тези инвеститори, разчитащи на „счупения“ Stock to Flow модел, предвиждащ $500,000 за 1 BTC, ще бъдат „по-големите глупаци“.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.