НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и златото са две уникални инвестиции – но коя е по-добра за лятото на 2024 година?

07.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и златото са две уникални инвестиции – но коя е по-добра за лятото на 2024 година?

С наближаването на лятото на 2024 г. инвеститорите внимателно преценяват перспективите на два известни актива: Биткойн (BTC) и златото.

Всеки актив играе различна роля в инвестиционните портфейли, като криптовалутата представлява процъфтяващ дигитален актив, а златото служи като традиционен хедж срещу икономическа несигурност.

На фона на икономическите и геополитическите сътресения дебатът между Биткойн и златото става все по-актуален. И двата актива предлагат уникални предимства: Биткойн има висок потенциал за растеж, а златото е почитано заради стабилността си във времена на инфлация и пазарна нестабилност.

Сравнени в исторически план, BTC и златото поемат по различни пътища през 2024 г. Златото нарасна на фона на нарастващите глобални опасения, демонстрирайки своята устойчивост като надежден актив в периоди на нестабилност. Обратно, Биткойн се сблъска с повишена волатилност, като цената му бе повлияна от събития като конфликта между Израел и Иран, засенчвайки положителните настроения от неотдавнашните колебания на криптовалутата.

Въпреки че Биткойн достигна рекордни стойности в началото на годината, оттогава до май стойността му се оттегли до около $57,000, като се сблъска с критични нива на подкрепа. Междувременно златото приключи април на исторически връх, затвърждавайки репутацията си на стабилна инвестиционна опция.

Според анализа на ChatGPT изборът между Биткойн и злато до голяма степен зависи от индивидуалните инвестиционни стратегии и толерантността към риска. За инвеститорите, които търсят по-висок потенциал за растеж и не се притесняват от волатилността, Биткойн може да е предпочитаният вариант.

Към 2024 г. представянето на Биткойн и златото от началото на годината разкрива ярък контраст в инвестиционната възвръщаемост. BTC е свидетел на значителен ръст, като може да се похвали с увеличение от 52% от началото на годината, демонстрирайки своята волатилна, но същевременно високопрогресивна природа, като текущата цена се колебае около $64,200.

За разлика от това златото, известно със своята стабилност и ролята си на сигурен актив, отбеляза ръст от 11.5% от началото на годината, като текущата му цена е приблизително $2,301 за тройунция.

Тези резултати подчертават различните характеристики и привлекателността за инвеститорите на двата актива: Биткойн привлича тези, които търсят бърз растеж и висока възвръщаемост, макар и с по-висок риск, докато златото е привлекателно за инвеститорите, които търсят стабилност и сигурност в условията на икономически колебания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.