НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

Разширявайки този преглед върху BTC, анализаторът прогнозира, че цените могат да се повишат над текущото ниво на съпротива от $23,800 до $25,500, преди да се сринат под непосредствените линии на подкрепа към $20,000 или по-надолу.

Пиковете на хеширащата мощност са сигнали за продажба?

Според неговия анализ разширяването на цените на Биткойн ще насърчи повече потребители и криптодобивни ферми да включат своите платформи, което допълнително ще повиши хеширащата мощност. Въз основа на неговата теория нарастващият хашрейт би бил предвестник на силни ликвидации, които могат да отприщят дейността по добив, сваляйки цените.

На 26 януари хашрейтът на Биткойн се повиши до 305 EH/s, което е исторически връх. Хашрейтът е общата изчислителна мощност, свързана с мрежата на BTC. При сегашното темпо вероятно ще бъде регистриран нов максимум, ако цените продължат да се покачват.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения


Макар да изглежда, че има пряка връзка между спот цената на BTC и хашрейта, наблюдателят, позовавайки се на данни от веригата, смята, че е вярно обратното. Той е убеден, че пиковите стойности на хеширащата мощност на Биткойн могат да се разминат с цените, което да повлияе на оценката на монетата.

BTC току-що достигна нов ATH и мнозина могат да ви накарат да повярвате, че това е бичи признак, но аз ще ви покажа, че той винаги е имал съвсем противоположен ефект. През цялата 2022 г. съм използвал историческите върхове на хеширащата мощност като мечи сигнали с много добри резултати. Можете да видите всички нови ATH. Дори ако се върнете към ATH от 2021 г. на графиката, ще видите, че всички те сигнализират за предстояща разпродажба.

Забележително е, че анализаторът посочи случаи през 2021 г. и 2022 г., когато повишаващите се стойности на хашрейта доведоха до значителни ценови корекции след солидни ралита. В седемте случая средната разпродажба водеше до 19.5% спад на цените, като най-дълбоката беше 37%. Преди тази корекция, добавя той, оценката на монетата има тенденция да отбележи максимална печалба от 11%. От текущите цена на Биткойн това поставя монетата над $25,000.

Образуват се клъстери за добив на Биткойн

Преди цените да се разширят, обикновено се образуват “клъстери с интензивна дейност по добив на Биткойн”, какъвто е настоящият случай. Заради участието на миньорите хашрейтът се движи бързо нагоре, регистрирайки исторически максимум. Въпреки това, рязката активност в добива и разширяването на хашрейта водят до силни разпродажби, средно в рамките на девет търговски дни.

Според текущата формация на Биткойн експанзията на цените на BTC над $25,000 може да бъде предшествана от охлаждане, което евентуално да принуди монетата да се върне до $20,000 или, още по-лошо, до $14,500 в началото на февруари 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене