НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

Миналата година глобалното пространство на дигиталните активи преживя една от най-тежките крипто зими в 14-годишната си история, като загуби над $2 трилиона от пазарната си капитализация, а безброй големи играчи в индустрията фалираха.

Въпреки това, според петия годишен доклад Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, финансовите съветници и инвеститорите в САЩ все още проявяват голям интерес към криптовалутите. Те твърдо вярват в дългосрочния потенциал на тези изключително волатилни дигитални активи.

Според проучването, в което са анкетирани повече от 400 финансови консултанти относно криптоактивите и използването им в портфейлите на клиентите, 90% от консултантите са получили запитвания за Биткойн и други криптоактиви от клиентите си през последната година. Нещо повече, 15% са заявили, че са разпределяли криптовалути в клиентски сметки през същия период.

В момент, когато някои анализатори прогнозират, че BTC може да възвърне бичия си импулс рано или късно, 63% от анкетираните смятат, че сривът на цената на Биткойн ще продължи и през 2023 г., докато други смятат, че той може да достигне нов исторически връх през следващите пет години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Топ 4 причини да очакваме възход


Коментирайки доклада от проучването, Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, заяви:

Проучването напомня, че криптовалутите са една от най-добрите възможности за развитие на бизнеса на пазара на финансови консултанти. 90% от консултантите съобщават, че задават въпроси на клиенти, а повечето казват, че имат клиенти, които инвестират в крипто извън консултантските отношения. 2023 е годината, в която тези инвестиции трябва да бъдат въведени в [компаниите].

Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува на цена от около $23,000 след ръст от над 10% повече през последните седем дни, а глобалната пазарна капитализация на криптовалутите възлиза на $1.05 трилиона, според CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене