НАЧАЛО Биткойн

Биткойн губи своята инерция – трябва ли да се притесняваме?

септември 8, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн губи своята инерция – трябва ли да се притесняваме?

Инерцията на Биткойн изглежда се влошава, като забавянето на разширяването на портфейлите оказва влияние върху динамиката на пазара.

Средният размер на транзакциите е в низходящ тренд, съчетан с мечи настроения сред търговците, което кулминира в предпазлива пазарна перспектива.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн (BTC) се колебае около границата от $26,200, подлагайки на изпитание търпението на притежателите си. Последните данни разкриват бавност, което допълнително акцентира върху спада на водещата криптовалута.

Ярък показател за това забавяне е общата относителна промяна в портфейлите, притежаващи Биткойн за период от 30 дни. Макар че портфейлите все още регистрират ръст, темпото е отслабнало, особено сред притежателите на 10 – 10,000 BTC. Тези по-големи групи са склонни да оказват по-съществено влияние върху динамиката на пазара.

Следователно намаляващата инерция на Биткойн може да се отрази на представянето му и на настроенията на инвеститорите. По-бавният темп на растеж може да отблъсне потенциалните инвеститори и спекуланти, което потенциално да доведе до застой или дори до спад в оценката на монетата.

Източник: Santiment

Друга причина за безпокойство се крие в средния размер на транзакциите. Според Glassnode средният размер на Биткойн транзакциите, когато се осреднява за седемдневен период, е достигнал едномесечно дъно от 518,646. Този спад в средния размер на транзакциите обикновено показва намалена активност или промяна в характера на мрежовите транзакции.

Биткойн е изправен пред насрещни ветрове и в NFT сектора, тъй като активността на основните борси, свързани с Ordinals, преживява спад, отразявайки по-широката тенденция на намаляване на ентусиазма.

Що се отнася до нагласите на търговците, наблюдава се изместване към мечи настроения по отношение на BTC, за което свидетелства ескалиращото “put-to-call” съотношение.

През последните седмици това съотношение се повиши от 0.42 до 0.47. По-голямото такова съотношение значи, че повече търговци залагат на спад в цената на Биткойн, а не на нейното покачване, което е сигнал за промяна в пазарните нагласи към предпазливост.

Източник: TheBlock

Освен това предполагаемата волатилност на Биткойн е намаляла през последните няколко месеца. Имплицитната волатилност измерва прогнозите на пазара за бъдещи колебания на цените. Намаляването на предполагаемата волатилност показва, че търговците очакват фаза на ценова стабилност или предвидимост.

Макар че някои инвеститори могат да тълкуват това като положителен знак, то може да означава и липса на спекулативен интерес, което потенциално може да допринесе за незабележителния ценови диапазон на Биткойн.

Източник: TheBlock

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.