НАЧАЛО Други

Акциите на Apple се сриват – Китай забрани на правителството да използва Iphone

септември 7, 2023 22:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Apple се сриват – Китай забрани на правителството да използва Iphone

В четвъртък акциите на Apple се сринаха с 3.4% заради съобщенията за разширена забрана на iPhone в Китай, която засяга подкрепяни от правителството агенции и компании.

Инвеститорите са загрижени за способността на Apple да работи в Китай – най-големият чуждестранен пазар на компанията, отговорен за приблизително една пета от общите ѝ приходи през миналата година.

В сряда Apple отбеляза най-големия си дневен спад от повече от месец насам, което доведе до двудневна загуба от около $200 милиарда, превръщайки я в най-лошо представящата се компания в индекса Dow Jones Industrial Average. Тези забрани повдигат въпроси за сигурността на Apple в Китай, където тя е смятана за относително имунизирана срещу правителствени ограничения поради икономическото си значение.

Първоначално забраната в Китай беше насочена към служители на централното правителство, но по-късно беше разширена до държавно подкрепяни фирми като PetroChina, които контролират значителна част от китайската икономика.

Освен това китайският производител Huawei пусна на пазара флагмански смартфон от висок клас, което съвпадна с началото на разследване на полупроводниковите му компоненти от страна на правителството на САЩ.

Засегната беше по-широката технологична индустрия, като Nasdaq Composite спадна с 1%, а секторът на полупроводниците – с над 2%. Тези събития подчертават сложните отношения между Apple и Китай, като поставят предизвикателства пред бъдещето на технологичния гигант на този важен пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Акциите на Apple се сриват – Китай забрани на правителството да използва Iphone”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.