НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е готов за подем според съоснователя на Glassnode

май 23, 2023 19:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е готов за подем според съоснователя на Glassnode

Наскоро съоснователят на Glassnode, Ян Алеман, посочи в Twitter, че шорт позициите на Биткойн са изчерпани след няколко неуспешни опита за пробив на 200-дневната проста пълзяща средна (SMA) - ключово ниво на подкрепа.

Освен това пресичането на 50-дневната SMA над 200-дневната SMA по бичи начин би могло да означава предстоящо покачване на цената на Биткойн.

Тези оптимистични наблюдения идват в момент, когато Джейми Димън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, направи предпазливи изявления, предупреждавайки за потенциално по-високи лихвени проценти.

Димън предположи, че лихвените проценти може да се повишат над сегашните 5% и дори да достигнат 7%.

Подобни изказвания на директора на JPMorgan биха могли да означават мечи настроения за рискови активи като Биткойн, тъй като те биха могли да бъдат засегнати от по-силния щатски долар в резултат на повишените лихвени проценти.

Освен това Федералният резерв сигнализира за затягане на паричната политика, като наскоро повиши основния си лихвен процент от 5% на 5.25%.

Понастоящем централната банка обмисля дали да пристъпи към допълнителни повишения на лихвените проценти, планирани за юни, което засилва несигурността и потенциалния низходящ натиск върху крипто пазара.

Към момента на изготвяне на статията Биткойн се търгува на цена от около $27,400. Въпреки възможните предстоящи предизвикателства, анализът на Алеман предполага потенциална възходяща тенденция за Биткойн.

Предстои да видим как пазарът ще реагира както на очакваните решения на Федералния резерв, така и на подкрепящите технически сигнали, идентифицирани от Алеман.

Инвеститорите и наблюдателите  на пространството следят отблизо водещата криптовалута в очакване на бъдещото развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.