НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

Ву каза на своите последователи в Twitter, че ралито на BTC съвпада с нов модел на постъпване на стабилни монети на стойност милиарди долари на борсите “само през работните дни”.

Струва ми се, че […] големите институции са тези, които извършват покупките. Времето на притока обхваща приблизително 16 часа, като тихата зона е азиатското работно време. Това предполага, че става въпрос за западни институции в САЩ и Европа.

Ву също така отбеляза, че потоците на спот пазара са били ключови за ралито, а не дериватите.

Именно спот покупките са тези, които движат цената, а дериватите изостават. [Това] означава, че дългосрочните институционални инвеститори навлизат чрез спот покупки и преминават към попечителство.

Крипто трейдърът смята, че инвестиращите институции са съществуващи криптофондове, които са държали стабилни монети по време на мечия пазар.

Не забравяйте, че ако сте фонд, ще банкирате в Silvergate или Signature Bank. Silvergate [се сблъска с проблеми], а Signature намали експозицията си към крипто. Така че стабилните монети бяха най-доброто място за държане на USD през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Тредйър споделя предупреждение за предстояща съпротива


Въпреки ръста на цената на Биткойн през тази година, тя остава с над 65% под историческия си връх от около $69,000, който достигна през ноември 2021 г.

Първият по пазарна капитализация криптоактив е нараснал с близо 40% от началото на 2023 г., въпреки че през последната седмица до голяма степен се движи странично.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене