НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Глобалната рецесия ще тласне актива нагоре

януари 11, 2023 7:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Глобалната рецесия ще тласне актива нагоре

Въпреки представянето на Биткойн през 2022 г. много големи анализатори прогнозират обещаващо развитие за актива през 2023 г.

Bloomberg е една от тези платформи с бичи поглед върху Биткойн и представя аргументи, подкрепящи тезата, че активът е готов да отбележи бърз растеж през новата година.

В най-новата си прогноза за криптовалутите анализаторите на Bloomberg разглеждат влиянието на предполагаемата глобална рецесия върху най-голямата криптовалута по пазарна капитализация и остатъка от пазара.

Нарастващият потенциал за тежко спиране на световната икономика може да се окаже основен фактор за представянето на криптовалутите през 2023 г. Нашата предубеденост е, че Биткойн най-вероятно ще излезе напред в повечето сценарии…

Струва си да се отбележи, че много други пазарни коментатори споделят възгледите на Bloomberg за сектора на криптовалутите. С края на 2022 г. прогнозите за новата година отразиха тези бичи настроения.

Основателят на Altana Digital Currency Fund Алистър Милн е една от тези фигури. Той предвижда цена от $45,000 за Биткойн, като подчерта, че инфлацията ще действа в полза на актива.

В доклада се посочва, че обърнатата крива на доходността, която показва, че дългосрочните лихвени проценти са по-ниски от краткосрочните, е възможен показател за това, че икономическият растеж ще намалее и това ще се отрази на всички активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои възход за Биткойн и Solana, твърди анализатор


В резултат на това Биткойн би могъл върне към $12,000 или да се понижи дори до $10,000. Това би означавало, че активът, който се търгува около $17,500 към момента на писане на статия, би могъл да спадне с около 30% от текущата си цена. Въпреки това, той ще отскочи, се посочва в доклада.

Беше разгледан и друг сценарий, в който Федералният резерв и централните банки да бъдат принудени да започнат “да отслабват дефлационните сили, породени от спадащите цени на активите”. Това отново може да подейства в полза на флагманската криптовалута.

При този сценарий на обрат на Фед Биткойн е готов да премине към дигитална версия на златото и да се представя като [благородния метал] и американските държавни облигации. Бързото възстановяване на спадащия БВП и цените на активите изглежда малко вероятно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.