НАЧАЛО Биткойн

Биткойн майнинг гигатът Marathon Digital е разпродал над половината от изкопаните през май токени

06.06.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг гигатът Marathon Digital е разпродал над половината от изкопаните през май токени

Marathon Digital е разтоварила над 60% от своето производство на Биткойн (BTC) след халвинг събитието през април, според последния си доклад.

Само през май фирмата е продала 390 BTC, което представлява повече от 63% от 616 BTC, които е добила този месец. До края на май Marathon притежава $290.4 милиона в кеш и еквиваленти.

Сравнителни прозрения

Значителните продажби на BTC на Marathon се открояват в индустрията. Например Riot Platforms не отчете никакви продажби на Биткойн през май, въпреки добиването на 215 BTC, а CleanSpark продаде само малка част от продукцията си от 417 BTC.

Промяна след халвинга

Скорошното халвинг събитие на 20 април намали наградата за блок от 6.25 BTC на 3.125 BTC, което накара миньорите да коригират своите стратегии. Marathon отговори, като увеличи блоковите печалби, произвеждайки 616 BTC през май, 27% спад спрямо април, но все още значителен. Изпълнителният директор Фред Тийл подчерта, че са спечелили 170 блока през май, което е 32% увеличение спрямо април.

Усилия за разширяване и ефективност

За да останат конкурентоспособни, докато наградите намаляват, Биткойн миньорите подобряват своите операции. CleanSpark е активен в сливанията и придобиванията, като очаква скоро да финализира сделки за нови локации в Уайоминг. Marathon гледа към международен план, като си партнира с Министерството на енергетиката и петрола на Кения за оптимизиране на проекти за възобновяема енергия и стартира пилотен проект в Парагвай. Тийл спомена целта да се стигне до 50% от приходите от чужбина до 2028 г.

Роля в енергийната инфраструктура

Биткойн копачите като Marathon могат да стабилизират енергийните мрежи, като коригират потреблението си въз основа на търсенето. Те могат да абсорбират излишната енергия от възобновяеми източници, когато доставките са високи, и да я намалят по време на пиковите часове, като по този начин помагат за оптимизиране на енергийната инфраструктура.

Чрез коригиране на стратегии след халвинга и проучване на глобалните възможности, Marathon Digital се позиционира, за да процъфтява в развиващия се пейзаж за добив на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.