НАЧАЛО Биткойн

Биткойн майнинг компанията Marathon Digital ще инвестира в зелена енергия

26.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг компанията Marathon Digital ще инвестира в зелена енергия

В петък фирмата за добив на Биткойн Marathon Digital (MARA) обяви споразумение с Министерството на енергетиката и петрола на Кения за инвестиране на над $80 милиона в развитието на енергийната инфраструктура на страната.

Според главния изпълнителен директор на Marathon Фред Тийл целта на партньорството е да се „капитализира недостатъчно използваната енергия в Кения и съвместно да се разработят технологични проекти“.

Компанията сподели в социалната мрежа, че инвестицията ще се фокусира върху зелени центрове за данни. В прессъобщение Marathon спомена, че финансирането ще включва чуждестранни инвестиции, но не уточнява източниците. В изявлението се казва:

„С очакваните чуждестранни инвестиции, които предполагаемо ще надхвърлят $80 милиона, тази инициатива има за цел да донесе икономически предимства на кенийската икономика и да генерира приходи за местния енергиен сектор.“

По-рано този месец Marathon участва в дискусии с кенийски официални лица, за да подпомогне управлението на операциите на възобновяема енергия в страната и да предостави съвети за регулиране на дигиталните активи.

През 2022 г. възобновяемата енергия представлява 80% от производството на електроенергия в Кения, като целите са да се достигне 100% до края на десетилетието. Въпреки това възобновяемите източници като слънчевата и вятърната енергия са непостоянни и не винаги произвеждат енергия, когато търсенето е високо. Изграждането на инфраструктура за възобновяема енергия е скъпо и изисква система за ефективно съхранение и разпределение на енергията.

Споразумението включва сътрудничество между Marathon и кенийските политици за „по-добро разбиране на начините за оптимизиране на проектите за възобновяема енергия, които произвеждат излишна енергия поради непостоянство и сезонни колебания“, както се посочва в съобщението.

В петък акциите на Marathon поскъпнаха с 6% до приблизително $21, надминавайки ръста от 1% на BTC през предходните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.