Home

Биткойн: Ето на кое ниво може да се очаква шорт скуиз

17.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ето на кое ниво може да се очаква шорт скуиз

Миналата седмица крипто пазарът се сблъска с много проблеми, тъй като страхът, несигурността и съмнението (FUD) бяха основните причини за колебанияta в цената на повечето криптовалути.

Дори Биткойн (BTC) не можа да устои на песимистичните емоции, като по този начин се създаде ситуация, в която се задържа потенциален шорт скуиз.

Въз основа на най-новите данни от CoinGlass, досега както шорт, така и лонг търговията с деривати на Биткойн продължи много по-дълго от нормалното, т.е. повече от месец, а първоначалната цифра на открития интерес все още е висока – $34.5 милиарда, като цената на BTC е $66,584.

Много интензивната спекулативна търговия, отворена чрез опериране както с лонг, така и с шорт позиции, направи някои големи пазарни дисбаланси, които бяха потенциалните мотиви за шорт скуиз. Един от начините, по които шорт ливъридж сделки се справиха, е да бъдат причина за движението на общата стойност нагоре дори около нивото от $72,000, което е промяна, консолидираща съпротивата.

Ликвидациите на шорт позиции в Биткойн достигнаха почти $2 милиарда, а други ликвидации могат да се наблюдават до ниво от $73,000. Следователно е много вероятно диапазонът от $72,000 до $73,000 да бъде използван за потенциален шорт скуиз.

Credible Crypto е професионален трейдър и анализатор, който смята, че и други сигнали предполагат бъдещ шорт скуиз. От неотдавнашна публикация в X (Twitter), изследователят изясни, че има бича дивергенция с CVD (кумулативна делта на обема).

Анализаторът сподели, че CVD кривата е претърпяла спад в обема на поръчките за продажба на пазара за разлика от поръчките за покупка. Въпреки това се очакваше спад в цената на BTC поради засилен натиск от продажби, но сериозна корекция нямаше. Трейдърът смята това за бичи индикатор и отбелязва, че поръчките за покупка се изчерпват и шокът на предлагането предстои.

“CVD измерва нетната разлика между пазарните поръчки за покупка и продажба. Движение в тази посока показва повече пазарни продажби, отколкото покупки. Обикновено това би трябвало да доведе до спад на цената, но ако цената не се понижава, въпреки че голям брой участници на пазара продават, какво би означавало това?”

Пазарът е изключително динамичен, като крипто трейдърите постоянно преоценяват позициите си и коригират стратегиите си, като по този начин влияят върху пазарните поръчки, окрития интерес и вероятността от събития с висока волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.