НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF отбелязаха нетен приток от $1.7 милиарда тази седмица

03.03.2024 0:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF отбелязаха нетен приток от $1.7 милиарда тази седмица

Биткойн ETF наскоро отбелязаха разнообразни потоци, които се характеризираха със значителна активност от страна на инвеститори като BlackRock, Fidelity, Bitwise и Ark 21Shares.

Въпреки забележителните притоци в тези фондове, общите нетни потоци за спот Биткойн ETF бяха отрицателни в петък. Това бе повлияно от събитията около Genesis и Gemini, които повлияха на темпа на отлив на GBTC през последните дни. Въпреки това седмицата се оказа ползотворна за Биткойн ETF, като отбеляза нетен приток от $1.7 милиарда.

На 1 март спот Биткойн ETF регистрираха нетен отлив от $140 милиона, наред със значителния отлив от $492.2 милионаа от GBTC, което се отрази на цялостната тенденция на входящия капитал към борсово търгуваните фондове.

Джеймс Сейфарт, анализатор на Bloomberg, отдаде значителните изходящи потоци от GBTC на продължаващата ситуация с Genesis и Gemini. Забележително е, че Genesis наскоро получи съдебно одобрение да продаде значително количество акции на GBTC.

На 1 март се наблюдаваха и значителни обеми на търговия със спот ETF за Биткойн. Ерик Балчунас, старши ETF анализатор на Bloomberg, изтъкна силната активност, като отбеляза, че през седмицата е имало забележителни обеми на търговия, равняващи се на месечна стойност в рамките на пет дни. Той намекна за потенциално забавяне на притока през следващите дни.

iShares Bitcoin ETF (IBIT) на BlackRock отбеляза забележителен приток от $202.5 милиона, въпреки че спадна от неотдавнашния си връх. Fidelity Bitcoin ETF (FBTC) и Ark 21Shares (ARKB) Bitcoin ETF отбелязаха приток от съответно $49.3 милиона и $5.5 милиона. Други спот Биткойн ETF, включително Bitwise (BITB), отбелязаха сравнително по-ниски притоци. Въпреки това VanEck Bitcoin ETF (HODL) стана свидетел на поредния отлив от $1.8 милиона.

Цената на BTC остана относително стабилна през последните 24 часа след значителното нарастване от 45% през миналия месец, като в момента се търгува на ниво от малко $62,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.