НАЧАЛО Биткойн

3 интересни прогнози за пазара на криптовалути през 2024 година

02.03.2024 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 интересни прогнози за пазара на криптовалути през 2024 година

С навлизането във втория месец на 2024 г. Биткойн (BTC) остава устойчив над границата от $60,000 - връх, който не е виждан от декември 2021 г.

Нещо повече, последните събития, а именно зелената светлина, дадена на новите спот Биткойн ETF-и от регулаторите през януари, сигнализират за забележителна промяна в настроенията към криптовалутите, отбелязвайки отклонение от предпазливата позиция, наблюдавана през последните няколко години. На този фон ето три прогнози за развоя на годината:

Разширяване на предлагането на ETF на Уолстрийт

Изключителният разказ за годината досега се върти около разрешението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) за близо дузина нови спот ETF за BTC, което предизвика рязък скок на стойността на монетата първо над $50,000, а после и н ад $60,00. Този ход подсказва, че Биткойн се доближава до масовото приемане както сред инвеститорите на дребно, така и сред институционалните инвеститори. Като се има предвид тази траектория, е правдоподобно да се очаква, че Уолстрийт ще разшири успеха си със спот Биткойн ETF, за да включи и други криптовалути.

Етериум (ETH) се очертава като виден претендент, като е възможно SEC да одобри нови спот ETF-и за Етериум още през лятото. Подобно развитие на събитията би могло да доведе до повишаване на стойността на Етериум, като отрази траекторията, наблюдавана при Биткойн след официалното стартиране на неговите спот ETF-и. Нещо повече, слуховете във финансовите среди сочат вероятността Уолстрийт да въведе по-специализирани ETF продукти, като например инверсни ETF (движещи се обратно на Биткойн) и ETF с ливъридж, обслужващи инвеститорите, търсещи засилена експозиция към ценовите движения на Биткойн.

Въпреки това за повечето инвеститори е препоръчително да проявят предпазливост и да се придържат към конвенционалните предложения.

Увеличено разпределение на портфейла към криптовалути

Преди 2024 г. криптовалутите до голяма степен се възприемаха като спекулативни активи, носещи значителен риск, неподходящи за включване в пенсионни портфейли. Финансовите консултанти обикновено се застъпваха за минимално разпределение, като 1% беше горната граница в диверсифицираните портфейли. Въпреки това, пейзажът претърпя сеизмична промяна с появата на спот BTC ETF. Изведнъж се появи по-благоприятна позиция за разпределяне на по-голяма част от портфейлите към криптовалутите. Институции като Fidelity Investments вече предлагат консервативно разпределение от 1%, като балансираният подход оправдава разпределение от 2.5%, а агресивната стратегия препоръчва 3% или повече. Забележително е, че в препоръката от януари на Ark Invest се предлага разпределяне на цели 19.4% от портфейлите в криптовалути за оптимална възвръщаемост, коригирана спрямо риска, като BTC е преобладаващият избор поради лесния достъп, осигурен от спот BTC ETF, включително собственото предложение на Ark Invest.

Биткойн да надхвърли 100,000 до края на годината

С нарастващия инвеститорски интерес, подхранван от въвеждането на спот BTC ETF, изкачването на Биткойн към по-високи оценки изглежда неизбежно. Заветният праг от $100,000 се очертава като фокусна точка, подкрепена от продължаващия приток на средства в Биткойн ETF, подобряващите се макроикономически условия и по-оптимистичната регулаторна среда за криптовалутите. Въпреки това потенциалът Биткойн да надмине този крайъгълен камък е правдоподобен, особено като се има предвид предстоящото халвинг събитие на Биткойн, насрочено за април. Историческият прецедент, при който стойността на Биткойн рязко се повиши след трите предишни събития, подчертава вероятността за значително поскъпване на цената.

Независимо от настоящите бичи настроения около Биткойн и очевидния успех на спот BTC ETF, за инвеститорите е наложително да проявяват предпазливост. Предвиждането на траекторията на крипто пазара остава по своята същност несигурно, характеризиращо се с волатилност, регулаторни неясноти и развиващи се наративи. Преди да се гмурнете в сферата на спот Биткойн ETF или да обмислите увеличено разпределение на крипто в рамките на портфейлите, задълбочената надлежна проверка е от първостепенно значение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.