НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF държат BTC за почти $27 милиарда

22.01.2024 8:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF държат BTC за почти $27 милиарда

Новосъздадените Биткойн ETF-и (борсово търгувани фондове) в САЩ бързо натрупаха значителен дял от BTC, подчертавайки нарастващото си влияние и предлагайки на инвеститорите допълнителни възможности за експозиция към водещата криптовалута.

Според данни на CryptoQuant комбинираните дялове на тези Биткойн ETF-и в САЩ вече надхвърлят 638,900 BTC, което се равнява на приблизително $26.8 милиарда.

Водещ в групата е Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който може да се похвали с 566,973 BTC на стойност над $23 милиарда. Въпреки значителните си дялове, GBTC е свидетел на значителни изходящи потоци на обща стойност около $5.5 милиарда от стартирането си. Анализаторите отдават тези отливи на несъстоятелността на FTX и на инвеститорите, които се възползват от предишни възможности за арбитраж.

Старшият ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балчунас предполага, че в момента само малка част от изходящите потоци от GBTC вероятно се насочват към други субекти, като голяма част от тях са насочени към FTX и търговците, които са се възползвали от отстъпки.

Пропорционалната връзка между потоците и размера на фирмата предполага фактори, свързани с обхвата, дистрибуцията и бизнес стратегиите.

За разлика от тях, нововъведените ETF-и, като iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock и Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC) на Fidelity, демонстрират интересна тенденция в натрупването на BTC. Всеки от тях е придобил над 20,000 BTC, което е довело до надхвърляне на $1 милиард в рамките на първите шест търговски дни.

Балчунас също така подчерта представянето на IBIT на BlackRock, като отбеляза позицията му в топ 15% от всички ETF-и по активи и класирането му в топ 2% въз основа на дневния обем.

Списък на емитентите на спот Биткойн ETF в САЩ и притежаваните от тях BTC:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.