НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Експлозивен ръст покрай промените в политиката на Фед – А. Хейс

март 25, 2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Експлозивен ръст покрай промените в политиката на Фед – А. Хейс

Артър Хейс, съосновател на BitMEX и ветеран в крипто индустрията, прогнозира експлозивно рали, което ще доведе до достигане на изключителни стойности на Биткойн (BTC).

В туит до своите Хейс заяви, че очакваните промени в паричната политика на Федералния резерв на САЩ ще доведат до скок на Биткойн до $1 милион.

Промени в паричната политика на Федералния резерв

Съоснователят на BitMEX прогнозира, че председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл ще трябва да започне да понижава лихвените проценти след рязкото им повишаване, за да свали инфлацията и да противодейства на опасенията за рецесия.

Според Хейс понижаването на лихвите ще подейства като катализатор, който ще изпрати цената на Биткойн нагоре. Той смята, че цената на водещата криптовалута обикновено се е справяла добре, когато на пазарите навлиза повече ликвидност.

Програма за банково срочно финансиране (ПБСФ) и контрол на кривата на доходността (ККД)

Хейс също така спомена, че обявената от Фед този месец Програма за срочно банково финансиране (BTFP) за осигуряване на ликвидност на изпитващите затруднения американски банки е друга инжекция на ликвидност на пазарите, която ще помогне за повишаване на цената на Биткойн.

BTFP е подобна на инжекцията за стимулиране на финансирането, която Фед пусна по време на пандемията COVID, по време на която BTC достигна исторически връх (ATH) над $69,000.

Хейс прогнозира, че Фед ще се ангажира и с контрол на кривата на доходността (ККД) – парична политика, при която правителството купува облигации, за да ограничи дългосрочните лихвени проценти на определена цел.

Той каза, че YCC ще започне бавно, което е признак за финансова репресия. Той призовава инвеститорите да се отнасят добре с капитала си и той ще се отнася добре с тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: “Доларът е тоалетна хартия” – Робърт Кийосаки


Неотдавнашни промени в паричната политика на Китай

Хейс направи подобна прогноза за Биткойн в отговор на неотдавнашните промени в паричната политика в Китай, при които Китайската народна банка намали с 0.25% изискването за нормата на резервите (RRR). RRR е размерът на резервите, които дадена търговска банка трябва да поддържа като процент от своите депозити. Когато той се понижи, сумата, която търговските банки могат да отпускат или инвестират, се увеличава. Той заяви, че според него стъпката на Китай е знак, че на пазарите настъпва вливане на капитал.

Прогнози на Хейс за Биткойн

Прогнозите на крипто предприемача са смели и силно спекулативни. Въпреки че не е ясно дали Биткойн ще достигне $1 милиона, със сигурност има признаци, че пазарите на криптовалути ще продължат да растат, тъй като на пазара навлиза повече ликвидност поради политиките на централните банки.

Дали инвеститорите ще последват съвета на Хейс и ще “купуват всички спадове на BTC”, предстои да разберем. Въпреки това неговите прогнози показват нарастващото влияние на криптовалутата на финансовите пазари и потенциала за значителни печалби за инвеститорите, които залагат на бъдещето на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.