НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Достижими ли са $200,000 след халвинг събитието?

март 3, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Достижими ли са $200,000 след халвинг събитието?

Въпреки неотдавнашната си консолидация, водещият дигитален актив Биткойн (BTC) отбелязва стабилни повишения от началото на годината, нараствайки с над 40%, тъй като се носи на вълната на възобновения оптимизъм на пазара на криптовалути.

Сега, някои експерти прогнозират, че печалбите ще продължат и в бъдеще, повлияни от предстоящото халвинг събитие.

Всъщност, Биткойн би могъл да достигне $50,000 преди следващата дата на халвингa, която се очаква да настъпи през първата половина на 2024 г., както и да достигне впечатляващите $200,000 в периода след халвинга, според наблюденията, направени от псевдонимния анализатор на криптовалути Trader Tardigrade на 2 март.

По-конкретно, според графиката, споделена от крипто експерта, цената на Биткойн се разполага в зоната на около $50,000 в края на 2023 г., последвана от значителен скок към около $200,000 някъде в началото или средата на 2025 г., след което може да се очаква нов спад.

Забележително е, халвингът на Биткойн е значимо събитие в крипто пространството, което се случва на всеки четири години, когато възнаграждението за добив на нови BTC блокове се намалява наполовина. Това се прави, за да се контролира предлагането на дигиталният актив, тъй като може да има само 21 милиона BTC в обращение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $20,000 е критично ниво – ето защо


В исторически план събитията, свързани с халвинга, водят до повишаване на цената на Биткойн, тъй като предлагането става по-ограничено. Следващото такова събитие ще се случи, когато дигиталният актив достигне блок 840,000 – което ще намали наполовина сегашното възнаграждение от 6.25 на 3.125 BTC за всеки добит блок.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $23,500, което представлява ръст от над 1% на дневната графика.

В същото време криптоаналитикът Rekt Capital отбеляза, че времето за натрупване на BTC на разумно ниски нива бавно изтича, тъй като най-големият децентрализиран финансов (DeFi) актив по пазарна капитализация не е далеч от пробив на низходящата макротенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене