НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще достигне нов исторически връх до 12 месеца – VanEck

18.12.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще достигне нов исторически връх до 12 месеца – VanEck

В сферата на криптовалутите Биткойн се очертава като обещаващ лъч, привличащ вниманието на институционалните инвеститори.

Ян ван Ек, главен изпълнителен директор на VanEck, изрази оптимизма си по отношение на бъдещето на Биткойн, като предвиди предстоящо рекордно представяне.

Неговата прогноза произтича от задълбоченото разбиране на пазарната динамика и отличителната позиция на Биткойн във финансовия пейзаж.

Траекторията на Биткойн наподобява тази на вундеркинд, който съзрява наяве. Започвайки от $3,000 през 2017 г., стойността му нарасна значително, демонстрирайки устойчивост и неоспоримо очарование за инвеститорите.

Сравнениетп на криптовалутата със злато, направено от Ван Ек, подчертава поведението на Биткойн, което е сходно с традиционните активи, поддържащи стойност. Ван Ек наблегна на тази корелация, която се корени в присъщите на Биткойн качества, които повтарят тези на утвърдените активи за съхранение на стойност.

Прозренията на главния изпълнителен директор разкриват макроикономическите фактори, които движат траекторията на Биткойн. Той изтъкна ключовата връзка между лихвените проценти и активите за съхранение на стойност като Биткойн и златото. С намаляването на лихвените проценти привлекателността на Биткойн се засилва.

Биткойн обаче се сблъсква с политически рискове и критики, свързани с връзката му с незаконни дейности. Например главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън наскоро изрази намерения да “закрие” Биткойн и криптовалутите, ако е на правителствена позиция.

Ван Ек се изправи директно срещу тези опасения, като ги призна, но същевременно ги постави в по-широкия контекст на традиционните финансови институции, които се борят с подобни проблеми. Неговата аргументация не омаловажава опасенията, а подчертава устойчивостта и потенциала на Биткойн в рамките на една балансирана перспектива.

Според ван Ек предстоящото през април халвинг събитие на Биткойн има съществено значение за него. Той оприличи растежа на Биткойн на този на съзряващо дете, надхвърлящо етапите на балон, наблюдавани след 2017 г. Според него именно по този начин тази траектория на растеж сигнализира за трайната стойност на Биткойн и възможността за достигане на нови рекордни стойности през следващите 12 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.