НАЧАЛО Финтех

Биткойн ще достигне нов рекорд до юни 2024 г. – InvestAnswers

май 12, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще достигне нов рекорд до юни 2024 г. – InvestAnswers

Крипто стратег с голям брой последователи направи прогноза за бъдещето на Биткойн (BTC), според която актива може да достигне безпрецедентен връх през следващите 18 месеца.

Анонимният домакин на InvestAnswers смята, че Биткойн има потенциал да достигне нов рекорден връх през юни 2024 г.

За да стигне до тази оценка, крипто търговецът е проучил времевите рамки на предишни цикли, в които Биткойн е преживял скок, последван от срив, преди да се възстанови.

Въз основа на историческите модели той предвижда, че на Биткойн ще са му необходими приблизително 415 дни, за да достигне нов исторически връх по време на настоящия си цикъл.

Търговецът обаче предупреди и за вероятността от колебания на цените преди следващия исторически връх, като се позовава на минали случаи, при които Биткойн се е връщал към дъната си по време на подобни цикли.

Той подчерта, че последните два цикъла на Биткойн са отнели по около три години, за да се върнат към предишните си исторически върхове.

Тъй като се намираме в средата на този период, той предполага, че подготовката за подобен сценарий би била разумна, особено предвид преобладаващите макроикономически предизвикателства.

Трейдърът отбелязва интересно наблюдение по отношение на настоящата времева рамка, посочвайки, че се намираме на границата от 545 дни. Като осреднява продължителността на трите предишни цикъла, той определи, че остават приблизително 415 дни до достигането на нов исторически връх.

Той обаче подчерта, че тези прогнози се основават на исторически средни стойности и не гарантират същия резултат този път.

Освен това търговецът отбеляза, че Биткойн се представя по-добре в настоящия цикъл, отколкото в предишните.

Той изтъква ускорената възходяща траектория на Биткойн и нарастващата осведоменост на хората за неговия потенциал като средство за съхранение на стойност, особено в светлината на банковата криза.

Тези фактори правят сегашната ситуация по-вълнуваща и той очаква, че новият исторически връх може да бъде достигнат след малко повече от година – до 27 юни 2024 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $26,900, което показва спад на стойността му с 3.4% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн ще достигне нов рекорд до юни 2024 г. – InvestAnswers”
  1. Валентин,

    Лъжете ги хората всичко отива към фалит и масова рецесия наи добре консевирсите запаси хранителни вещества и др

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.