Home

Биткойн достигна преломен момент – какво да очакваме тази седмица?

17.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн достигна преломен момент – какво да очакваме тази седмица?

Колкото и да е волатилен, Биткойн го чака важна седмица, докато пазарните участници постоянно гледат към няколко индикатора и събития, които могат да определят бъдещите посоки на пазара в краткосрочен план.

Крипто гуруто “Тед” поднесе информацията под формата на анализ, за да направи обзор на най-чувствителните области.

Първо Тед обрисува по-широкия макроикономически фон. Данните за CPI (индекс на потребителските цени) и PPI (индекс на цените на производител) в САЩ получиха опасения за дефлация, демонстрирайки положителни резултати за рисковите активи. “И CPI, и PPI демонстрираха доказателство за дефлация, което не е отрицателно за рисковите активи, като дефлационната тенденция се задържа“, каза Тед. Той също така предупреди пазара, че намеците на централната банка за възможен подход на реакция “изчакай и виж” може да се окажат главоболие.

До голяма степен съгласуването на прогнозите на Фед с очакванията на трейдърите би трябвало да засили усилията на централната банка при осъществяването на по-ефективни комуникации относно лихвените проценти. Запазването на Биткойн над нивото на подкрепа от $66,000 беше най-важното обстоятелство, на което трябваше да се обърне внимание. Тед подчерта важността на този параметър, заявявайки:

От основно значение е Биткойн да защити подкрепата си на $66,000. В обратния случай продавачите може да получат върхова позиция на пазара и биковете ще трябва бързо да продадат позициите си, в противен случай може да се сблъскат с ликвидация.”

В такъв случай това символизира основните бариери пред целия пазар.

Седмични диапазони отразяват предпазлив оптимизъм от страна на трейдърите по отношение на Биткойн и Етериум. BTC може да продължи да се движи между $65,100 и $74,100, а Етериум – в рамките на $3,388 и $4,025. Според Тед “тази седмица е от решаващо значение за поддържането на краткосрочната тенденция на BTC (и по този начин на по-широкия крипто пазар)”.

Очаква се ETF потоците, които миналата седмица се забавиха поради пазарната тревога преди ключови макросъбития, също да играят решаваща роля. Тед каза:

През предходната седмица имаше известно забавяне на движенията на Биткой ETF, които се търгуват на борсите. Тъй като печелившите транзакции с BTC могат да вкарат долари в системата, следователно тежестта ще зависи от обема на валутните курсове“.

ETF потоците“, ще бъдат причина за възстановяването на силата на BTC, което може да се случи през седмицата. ETF отливът трябва да се разглежда като червен флаг за неликвидни ценни книжа и спекулативна търговия над сделките. Освен това изходящите потоци не са прекалено благоприятни за BTC цената, тъй като те просто бягат към рисковите активи

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.