НАЧАЛО Биткойн

Биткойн достигна нов исторически връх в Япония

15.02.2024 12:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн достигна нов исторически връх в Япония

Биткойн (BTC) наскоро достигна безпрецедентен връх в Япония, като се покачи до рекордните 7,819,902 йени. Този скок се случи в рамките на по-широк икономически пейзаж, белязан от забележителни промени, включително спада на японската йена до най-ниското ѝ ниво спрямо долара от 33 години насам.

Освен това ръстът на чуждестранния туризъм, обусловен от отслабването на йената, допълнително допринася за сложната икономическа динамика.

Пазарните анализатори обясняват забележителното нарастване на стойността на BTC с множество фактори, включващи икономическата политика на Япония, тенденциите на световния пазар и ескалиращото приемане на дигиталните валути в Азиатско-тихоокеанския регион.

Историческият низходящ тренд на йената спрямо долара предизвика смесица от опасения и възможности в Япония. Това понижение беше засилено от стабилните данни за инфлацията в САЩ, които смекчиха очакванията за предстоящо намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв на САЩ.

Вследствие на това японската валута премина прага от 150 йени за долар, което предизвика значителни вербални интервенции от страна на висшите валутни власти на Япония.

Последиците от този икономически пейзаж се простират отвъд традиционните финансови пазари, като оказват значително влияние върху оценката на дигиталните активи в Япония. Вследствие на това Биткойн се очертава като привлекателен начин за инвестиране за лица, които търсят убежище от обезценяването на йената.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.