НАЧАЛО Алткойни

Илон Мъск отправи предупреждение към инвеститорите в Dogecoin

май 24, 2023 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отправи предупреждение към инвеститорите в Dogecoin

Главният изпълнителен директор на Twitter и Tesla не е известен с премерените си изказвания и трезвия си публичен образ.

Въпреки това във вторник Илон Мъск даде обмислен финансов съвет на крипто ентусиастите и феновете на Dogecoin.

“Не съветвам никого да купува криптовалути или да залага фермата на Dogecoin”, каза той, докато говореше виртуално на конференция в Лондон, организирана от Wall Street Journal.

Предпазливите думи на главния изпълнителен директор към потенциалните инвеститори в криптовалутата са леко отклонение от колоритната – и правно натоварена – история на Мъск за насърчаване на токена.

Създаден в края на 2013 г., Dogecoin вероятно е първaта меме криптовалута, която обикновено е шега и инструмент за спекулации. С набирането на популярност на Dogecoin – сега пазарната му капитализация е над $10 милиарда, а всеки от тях струва приблизително седем цента – Мъск се включи в спектакъла, като дори се обяви за “Dogefather” по време на скеч в Saturday Night Live.

Любителите на Dogecoin започнаха да следят Мъск и когато той публикуваше снимка на кучето си или пишеше в Twitter за криптовалутата (веднъж той заяви, че ще изяде Happy Meal, ако McDonald’s приеме токена като плащане) пазарната капитализация на криптовалутата рязко нарастваше

А през април логото на Twitter за кратко смени логото на платформата си от синята птица на кучето шиба ину – породата на кучето, изобразено в меме токена DOGE, което накара цената на криптовалутата да се покачи.

Всъщност повтарящите се намеци и очевидната подкрепа на Мъск за мемето накараха инвеститорите да подадат колективен иск срещу него, обвинявайки главния изпълнителен директор, че ръководи схема за повишаване на цената на Dogecoin.

Това обаче не е попречило на мултимилиардера да подкрепи любимото си DOGE.

На конференцията във вторник, въпреки квалификацията, че не насърчава непрофесионалистите да инвестират в токена, той заяви, че монетата все още е любимата му, тъй като има “най-добрия хумор” и “има кучета”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ерата на AI криптовалутите се води от Avorak AI, привличайки инвеститори от потребителската база на Шиба Ину и Dogecoin

Крипто пространството се развива бързо и в града има нова тенденция, която привлича вниманието на инвеститорите.

юни 10, 2023 17:00 4 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Tamadoge стартира Play-to-Earn Android приложение, цената скача с до 30Х?

Екипът на Tamadoge обяви, че неговата популярна гейминг платформа Tama Arcade вече е достъпна на Android смартфони и таблети чрез нов софтуер, който може да бъде свален безплатно от приложениетo Google Play.

юни 10, 2023 14:03 4 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Илон Мъск отправи предупреждение към инвеститорите в Dogecoin”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.