НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Дойде ли краят на мечия пазар и какво показват индикаторите

септември 18, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дойде ли краят на мечия пазар и какво показват индикаторите

Биткойн (BTC) и по-широкият пазар на криптовалути в момента се борят с продължителни мечи настроения, което кара инвеститорите да останат нащрек за потенциални катализатори, които биха могли да предизвикат рали.

Анализаторите внимателно наблюдават показателите, които могат да означават приключване на мечия пазар, тъй като той навлиза във втората си година.

В неотдавнашна публикация от 16 септември крипто аналитик, използващ псевдонима “Seth_fin“, изтъкна два технически показателя, които предполагат потенциално бичи перспективи. Първо, Seth_fin посочи, че Гаусовият канал на Биткойн е преминал в зелена зона – сигнал, който се тълкува като положителна промяна и потенциално обръщане на преобладаващата меча тенденция.

Индикаторът на Гаусовия канал е технически инструмент, вкоренен в статистически концепции, който прогнозира ценовите тенденции на финансовите пазари.

На второ място, Seth_fin отбеляза, че персентилът на широчината на лентата на Болинджър е достигнал най-ниското си ниво, което показва предстоящо повишаване на ценовата волатилност.

Анализаторът се въздържа да направи конкретна прогноза за посоката, подчертавайки, че макар широчината на персентилът на широчината на лентата на Болинджър да сигнализира за повишена волатилност, тя не определя посоката на движението.

Seth_fin обаче спомена историческото значение на събитията, свързани с халвингът на Биткойн. Тези събития, които намаляват възнагражденията за добив, в исторически план са били последвани от значителни покачвания на цените. Последното халвинг събитие на добива се случи през май 2020 г. и отбеляза началото на значителен бичи пазар за Биткойн.

Халвингът на Биткойн продължава да се разглежда като потенциален двигател за бичи ценови скок. Едновременно с това вниманието продължава да бъде насочено към регулаторните постижения, особено към потенциалното одобрение на първия спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), който се очаква да привлече институционални инвестиции в първостепенната криптовалута.

Понастоящем Биткойн се търгува над $26,000, подкрепен от съобщението, че Deutsche Bank, германска финансова институция, възнамерява да въведе услуги за попечителство на криптовалути за институционални клиенти в сътрудничество с швейцарската финтех компания Taurus.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.