НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво предстои при настоящите нива на инфлация в САЩ

септември 18, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво предстои при настоящите нива на инфлация в САЩ

Биткойн (BTC) показва признаци на предстоящ възходящ скок, въпреки че последните данни за инфлацията надминаха очакванията.

Съоснователите на Glassnode, Ян Хапел и Ян Алеман, отбелязаха, че Биткойн е възстановил твърдата си подкрепа на границата от $26,000, а рисковият сигнал на BTC, който измерва потенциала за значителен спад на цената, е намалял значително.

Според Хапел и Алеман:

Очакваше се, че увеличението на индекса на потребителските цени в САЩ с 0.6 % ще се отрази на цената на BTC и това наистина се случи. Възвръщайки си подкрепата над $26,000, BTC сега се насочва към пробив отвъд $27,000, потенциално излизайки от многоседмичната фаза на консолидация.

Рязкото понижение на рисковия сигнал до 60-те пункта показва тази промяна в настроенията. Макар че около $27,400 и $28,200 може да има натиск за прибиране на печалби, това изкачване изглежда е предвестник на преодоляването на психологическата бариера при $30,000.

Миналата седмица Бюрото за трудова статистика на САЩ отчете повишение на индекса на потребителските цени от 0.2% през юли до 0.6% през август, което съвпадна с подем както на крипто, така и на фондовия пазар.

Основателите на Glassnode изглежда предвиждат по-продължителен подем за Биткойн, с потенциал за много по-високи оценки. Те представиха графика, която предполага, че BTC е отскочил от значителен възходящ тренд и е готов да се изкачи към горната граница на канала, приближавайки $150,000.

Основателите на Glassnode, X

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.