НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: $250 милиона в BTC прехвърлени от крипто кит

14.10.2022 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: $250 милиона в BTC прехвърлени от крипто кит

Кит прехвърля Биткойн (BTC) на стойност десетки милиони долари на фона на низходящия тренд на нестабилните крипто пазари.

Според Whale Alert въпросният Биткойн кит е прехвърлил 12,970 BTC (на стойност малко над $248 милиона по време на изпращането) от неизвестен портфейл към друг неизвестен портфейл.

Данните от изследователя на децентрализирани мрежи Blockchain.com показват, че транзакцията е струвала приблизително $22. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $18,747.

Според платформата за агрегиране на блокчейн данни BitInfoCharts адресът на получателя на масивния крипто превод сега е 66-ият най-богат Биткойн адрес и притежава около 0.068% от общото предлагане на BTC.

Масивният трансфер на токени се случи след като платформата за блокчейн данни Glassnode наскоро разкри, че тегленията на Биткойн от крипто борси от страна на китовете са се изстреляли нагоре през последните няколко седмици. Според Glassnode, най-големият нетен брой тегления на китове от юни насам от крипто борси е регистриран този месец.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда


Масовото прехвърляне на Биткойн съвпада и с разкритието на фирмата за крипто анализ Santiment, че нивото на Биткойн, държан понастоящем на крипто борсите, е достигнало 48-месечно дъно на фона на отлива на водещия дигитален актив от борсите. Според платформата за крипто анализи предлагането на Етериум (ETH) на борсите се е повишило.

През октомври се наблюдава все по-голямо отдалечаване на Биткойн от борсите, което съответства на нивата, наблюдавани за последен път през ноември 2018 г.

В същото време предлагането на Етериум се колебае малко по-високо, след като голям приток се премести на борсите преди Сливането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.