НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: $250 милиона в BTC прехвърлени от крипто кит

октомври 14, 2022 16:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: $250 милиона в BTC прехвърлени от крипто кит

Кит прехвърля Биткойн (BTC) на стойност десетки милиони долари на фона на низходящия тренд на нестабилните крипто пазари.

Според Whale Alert въпросният Биткойн кит е прехвърлил 12,970 BTC (на стойност малко над $248 милиона по време на изпращането) от неизвестен портфейл към друг неизвестен портфейл.

Данните от изследователя на децентрализирани мрежи Blockchain.com показват, че транзакцията е струвала приблизително $22. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $18,747.

Според платформата за агрегиране на блокчейн данни BitInfoCharts адресът на получателя на масивния крипто превод сега е 66-ият най-богат Биткойн адрес и притежава около 0.068% от общото предлагане на BTC.

Масивният трансфер на токени се случи след като платформата за блокчейн данни Glassnode наскоро разкри, че тегленията на Биткойн от крипто борси от страна на китовете са се изстреляли нагоре през последните няколко седмици. Според Glassnode, най-големият нетен брой тегления на китове от юни насам от крипто борси е регистриран този месец.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда


Масовото прехвърляне на Биткойн съвпада и с разкритието на фирмата за крипто анализ Santiment, че нивото на Биткойн, държан понастоящем на крипто борсите, е достигнало 48-месечно дъно на фона на отлива на водещия дигитален актив от борсите. Според платформата за крипто анализи предлагането на Етериум (ETH) на борсите се е повишило.

През октомври се наблюдава все по-голямо отдалечаване на Биткойн от борсите, което съответства на нивата, наблюдавани за последен път през ноември 2018 г.

В същото време предлагането на Етериум се колебае малко по-високо, след като голям приток се премести на борсите преди Сливането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене