НАЧАЛО Биткойн

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

В доклада BTC се споменава цели 75 пъти. В него се прави опит да се омаловажи ролята на Биткойн като валута като същевременно се популяризира дигиталната валута на Централната банка на САЩ (CBDC) като по-добра алтернатива.

Твърди се още, че BTC не отговаря на характеристиките на разчетна единица, средство за обмен или средство за съхранение на стойност, посочвайки фактори като висока волатилност, липса на широко приемане и потребление на енергия.

Освен това се посочва, че CBDC би могла да осигури предимства като по-добро съответствие с правата на човека, демократичните ценности и неприкосновеността на личните данни.

Някои членове на крипто общността обаче разкритикуваха доклада, посочвайки, че стойността на Биткойн се е повишила значително спрямо щатския долар и че банковата криза в САЩ и високата инфлация са подкопали вярата в традиционните финансови институции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели


Освен това някои защитници на добива на BTC оспориха твърденията в доклада относно потреблението на енергия, заявявайки, че не всички операции по криптодобив консумират еднакви количества енергия.

Въпреки критиките, докладът подчерта интереса на правителството на САЩ към дигиталните валути и тяхното потенциално икономическо въздействие. Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $28,200, отразявайки продължаващата пазарна волатилност и несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.