НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Волатилността достига своето дъно

октомври 22, 2022 13:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Волатилността достига своето дъно

След като през първата половина на 2022 г. цената на Биткойн (BTC) претърпя значителни колебания, изглежда, че стойността на актива намира така необходимата стабилност, за която се твърди, че ще допринесе за зрелостта му.

След като стойността на BTC се консолидира в диапазона $19,000 – $20,000, флагманската криптовалута се доближава до исторически ниски нива на волатилност.

По-конкретно, към 21 октомври волатилността на Биткойн (BTC) беше почти на исторически минимум след седмици на стабилизиране на цената в настоящия диапазон, сочат данни на крипто трейдъра „Livercoin“.

Според търговеца преди сегашните нива Биткойн е достигнал двугодишно дъно на волатилността. Забележително е, че ниската волатилност се появи, когато Биткойн се коригира от историческия връх с почти 70%, което бе следствие на преобладаващите макроикономически фактори, характеризиращи се с висока инфлация и повишаване на лихвените проценти.

Причини за ниската волатилност на Биткойн

Струва си да се отбележи, че слабата волатилност на Биткойн е резултат от няколко фактора, като намаленият интерес на търговците заема едно от първите места. По-специално, инвеститорите теглят своите BTC от борсите, като в определен момент изходящия поток достигна 40,572 BTC за един ден.

В този случай тенденцията сочи за възможен „HODL“ манталитет на инвеститорите, тъй като те очакват евентуално бъдещо рали на Биткойн.

Въпреки че ниската волатилност на Биткойн е добре дошъл показател, част от пазара алармира, отбелязвайки, че цената може да спадне още повече. Стивън МакКлърг, главен инвестиционен директор на мениджъра на фондове за дигитални активи Valkyrie Investments, предположи, че волатилността вероятно ще се ускори още повече, тъй като Биткойн продължава да бъде натоварен от преобладаващите макроикономически условия.

Опасения относно ниската волатилност на Биткойн

Появяват се опасения относно ниската волатилност, тъй като BTC продължава да регистрира слаб обем на търговия. На фона на продължителния мечи пазар търговията е спаднала с почти 50% от $100-те милиарда, регистрирани в началото на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment


Освен това сегашното ниво на ниска волатилност на Биткойн е необичайно, тъй като за първи път курсът падна под някои борсови продукти като индекса Dow Jones.

Към момента на публикуване Биткойн (BTC) се търгува на цена от $19,250

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене