НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Топ инвестиционна компания ще предлага крипто услуги

01.11.2022 8:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Топ инвестиционна компания ще предлага крипто услуги

Като част от стремежът на един от най-големите мениджъри на активи в света да предложи експозиция към криптовалути на институционалните инвеститори, Apollo Global Management Inc., който управлява активи на стойност $515 милиарда, започна да съхранява криптовалута от името на своите клиенти.

Новата услуга на инвестиционната компания ще се осъществи с помощта на платформата за дигитални активи Anchorage Digital.

Интересно е, че решението идва на фона на предизвикателна година за крипто сектора като Биткойн (BTC) е поевтинял с повече от 50% от началото на 2022 г., тъй като инвеститорите са все по-загрижени за макроикономическите условия като нарастващата инфлация, повишаването на лихвите и валутните курсове, съобщи Reuters на 31 октомври.

Apollo, която пропусна да разкрие видовете криптоактиви, които притежава, заяви, че партньорството ѝ с Anchorage датира от средата на миналата година, когато бизнесът започнал да проучва как най-добре да защити криптоактивите на своите клиенти. След това Apollo се е включила в кръга на финансиране от серия D на Anchorage, който е приключил през декември 2021 г.

Адам Елинг, главен оперативен директор на екипа за дигитални активи на Apollo, заяви:

Тъй като проучваме креативни начини за прилагане на блокчейн технологията в бизнеса на Apollo, очакваме с нетърпение да си сътрудничим с Anchorage за съхранение на клиентските активи.

Крипто е тук, за да остане

Междувременно Диого Моника, президент на Anchorage Digital, крипто фирма, която притежава харта за национална попечителска банка заяви:

[Крипто е тук, за да остане]. Това е процес и технология с много дългосрочен хоризонт и за големите институции няма особено значение, че в краткосрочен план има волатилност.

Моника каза, че в Якоруда се водят разговори за това как Anchorage Digital може да разшири допълнително ангажимента си към Apollo в бъдеще.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


През април Кристин Мой, бивш изпълнителен директор в JPMorgan Chase, беше наета от Apollo. Тя ще отговаря за стратегията за дигиталните активи в компанията и ще играе важна роля в инвестиционните решения, отнасящи се до криптовалутите, блокчейн и Web3.

По-голямата част от институционалните инвеститори купуват криптовалути заради техния “висок потенциал за растеж” като над 40% от инвеститорите, интервюирани в проучване на Fidelity, са посочили именно тази причина.

Според друго проучване 56% от професионалните инвеститори все още имат желание да навлязат в крипто, въпреки че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) засилва правните си дейности в това пространство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.