НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Топ инвестиционна компания ще предлага крипто услуги

ноември 1, 2022 8:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Топ инвестиционна компания ще предлага крипто услуги

Като част от стремежът на един от най-големите мениджъри на активи в света да предложи експозиция към криптовалути на институционалните инвеститори, Apollo Global Management Inc., който управлява активи на стойност $515 милиарда, започна да съхранява криптовалута от името на своите клиенти.

Новата услуга на инвестиционната компания ще се осъществи с помощта на платформата за дигитални активи Anchorage Digital.

Интересно е, че решението идва на фона на предизвикателна година за крипто сектора като Биткойн (BTC) е поевтинял с повече от 50% от началото на 2022 г., тъй като инвеститорите са все по-загрижени за макроикономическите условия като нарастващата инфлация, повишаването на лихвите и валутните курсове, съобщи Reuters на 31 октомври.

Apollo, която пропусна да разкрие видовете криптоактиви, които притежава, заяви, че партньорството ѝ с Anchorage датира от средата на миналата година, когато бизнесът започнал да проучва как най-добре да защити криптоактивите на своите клиенти. След това Apollo се е включила в кръга на финансиране от серия D на Anchorage, който е приключил през декември 2021 г.

Адам Елинг, главен оперативен директор на екипа за дигитални активи на Apollo, заяви:

Тъй като проучваме креативни начини за прилагане на блокчейн технологията в бизнеса на Apollo, очакваме с нетърпение да си сътрудничим с Anchorage за съхранение на клиентските активи.

Крипто е тук, за да остане

Междувременно Диого Моника, президент на Anchorage Digital, крипто фирма, която притежава харта за национална попечителска банка заяви:

[Крипто е тук, за да остане]. Това е процес и технология с много дългосрочен хоризонт и за големите институции няма особено значение, че в краткосрочен план има волатилност.

Моника каза, че в Якоруда се водят разговори за това как Anchorage Digital може да разшири допълнително ангажимента си към Apollo в бъдеще.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


През април Кристин Мой, бивш изпълнителен директор в JPMorgan Chase, беше наета от Apollo. Тя ще отговаря за стратегията за дигиталните активи в компанията и ще играе важна роля в инвестиционните решения, отнасящи се до криптовалутите, блокчейн и Web3.

По-голямата част от институционалните инвеститори купуват криптовалути заради техния „висок потенциал за растеж“ като над 40% от инвеститорите, интервюирани в проучване на Fidelity, са посочили именно тази причина.

Според друго проучване 56% от професионалните инвеститори все още имат желание да навлязат в крипто, въпреки че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) засилва правните си дейности в това пространство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене