Home

Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

07.11.2022 8:01 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

Според информация на компанията за блокчейн данни Glassnode търговците на опции очакват цените на Биткойн и Етериум да се повишат през четвъртото тримесечие.

Предполагаема волатилност на Биткойн

Предполагаемата волатилност (IV) е показател, който измерва пазарните нагласи към вероятността от промени в цената на даден актив – често се използва за определяне на цената на опционни договори. IV обикновено се увеличава по време на пазарни спадове и намалява при бичи пазарни условия.

Той може да се счита за косвен показател за пазарния риск и обикновено се изразява в проценти и стандартни отклонения за определен период от време.

Стандартното отклонение (SD) измерва колко разпръснати или разпределени са данните спрямо средната стойност. Например в при нормално разпределение 68% от данните попадат в рамките на едно стандартно отклонение от средната стойност, 95% – в рамките на две SD, и 97.7% – в рамките на три SD.

IV следва очакваните движения на цените в рамките на едно SD за една година. Метриката е допълнена чрез очертаване на IV за опционни договори, изтичащи след 1 седмица, 1 месец, 3 месеца и 6 месеца от настоящия момент.

Графиката по-долу показва, че оттогава IV на Биткойн (BTC) е спаднал от летните върхове, стабилизирайки цената на флагманската криптовалута. Въз основа на предишни случаи на спад на IV това може да е предвестник на бичи условия, които се зараждат през четвъртото тримесечие.

Открит интерес

Откритият интерес (OI) се отнася до общия брой на неизплатените договори за деривати, в този случай опции, които все още не са уредени.

Пут опциите са правото да се продаде договор на определена цена до датата на изтичане на срока. За сравнение, кол опциите са правото да се купи договор на определена цена до датата на изтичане на срока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


На графиката на OI на Биткойн по-долу се виждат силни путове на нива от $10,000, $15,000 и $16,000. В същото време кол опциите достигат над $1 милиард за цена на Биткойн от над $30,000.

Съотношението на пут към кол опции подсказва, че трейдърите очакват Биткойн да се повиши като $30,000 е целевата цена на модела.

Междувременно OI на Етериум показва подобен модел като този на Биткойн, тъй като преобладават кол опциите. Кол на цена от $3,000 превъзхожда всички останали цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.