НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

ноември 7, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

Според информация на компанията за блокчейн данни Glassnode търговците на опции очакват цените на Биткойн и Етериум да се повишат през четвъртото тримесечие.

Предполагаема волатилност на Биткойн

Предполагаемата волатилност (IV) е показател, който измерва пазарните нагласи към вероятността от промени в цената на даден актив – често се използва за определяне на цената на опционни договори. IV обикновено се увеличава по време на пазарни спадове и намалява при бичи пазарни условия.

Той може да се счита за косвен показател за пазарния риск и обикновено се изразява в проценти и стандартни отклонения за определен период от време.

Стандартното отклонение (SD) измерва колко разпръснати или разпределени са данните спрямо средната стойност. Например в при нормално разпределение 68% от данните попадат в рамките на едно стандартно отклонение от средната стойност, 95% – в рамките на две SD, и 97.7% – в рамките на три SD.

IV следва очакваните движения на цените в рамките на едно SD за една година. Метриката е допълнена чрез очертаване на IV за опционни договори, изтичащи след 1 седмица, 1 месец, 3 месеца и 6 месеца от настоящия момент.

Графиката по-долу показва, че оттогава IV на Биткойн (BTC) е спаднал от летните върхове, стабилизирайки цената на флагманската криптовалута. Въз основа на предишни случаи на спад на IV това може да е предвестник на бичи условия, които се зараждат през четвъртото тримесечие.

Открит интерес

Откритият интерес (OI) се отнася до общия брой на неизплатените договори за деривати, в този случай опции, които все още не са уредени.

Пут опциите са правото да се продаде договор на определена цена до датата на изтичане на срока. За сравнение, кол опциите са правото да се купи договор на определена цена до датата на изтичане на срока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


На графиката на OI на Биткойн по-долу се виждат силни путове на нива от $10,000, $15,000 и $16,000. В същото време кол опциите достигат над $1 милиард за цена на Биткойн от над $30,000.

Съотношението на пут към кол опции подсказва, че трейдърите очакват Биткойн да се повиши като $30,000 е целевата цена на модела.

Междувременно OI на Етериум показва подобен модел като този на Биткойн, тъй като преобладават кол опциите. Кол на цена от $3,000 превъзхожда всички останали цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.