НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

ноември 7, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000

Според информация на компанията за блокчейн данни Glassnode търговците на опции очакват цените на Биткойн и Етериум да се повишат през четвъртото тримесечие.

Предполагаема волатилност на Биткойн

Предполагаемата волатилност (IV) е показател, който измерва пазарните нагласи към вероятността от промени в цената на даден актив – често се използва за определяне на цената на опционни договори. IV обикновено се увеличава по време на пазарни спадове и намалява при бичи пазарни условия.

Той може да се счита за косвен показател за пазарния риск и обикновено се изразява в проценти и стандартни отклонения за определен период от време.

Стандартното отклонение (SD) измерва колко разпръснати или разпределени са данните спрямо средната стойност. Например в при нормално разпределение 68% от данните попадат в рамките на едно стандартно отклонение от средната стойност, 95% – в рамките на две SD, и 97.7% – в рамките на три SD.

IV следва очакваните движения на цените в рамките на едно SD за една година. Метриката е допълнена чрез очертаване на IV за опционни договори, изтичащи след 1 седмица, 1 месец, 3 месеца и 6 месеца от настоящия момент.

Графиката по-долу показва, че оттогава IV на Биткойн (BTC) е спаднал от летните върхове, стабилизирайки цената на флагманската криптовалута. Въз основа на предишни случаи на спад на IV това може да е предвестник на бичи условия, които се зараждат през четвъртото тримесечие.

Открит интерес

Откритият интерес (OI) се отнася до общия брой на неизплатените договори за деривати, в този случай опции, които все още не са уредени.

Пут опциите са правото да се продаде договор на определена цена до датата на изтичане на срока. За сравнение, кол опциите са правото да се купи договор на определена цена до датата на изтичане на срока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


На графиката на OI на Биткойн по-долу се виждат силни путове на нива от $10,000, $15,000 и $16,000. В същото време кол опциите достигат над $1 милиард за цена на Биткойн от над $30,000.

Съотношението на пут към кол опции подсказва, че трейдърите очакват Биткойн да се повиши като $30,000 е целевата цена на модела.

Междувременно OI на Етериум показва подобен модел като този на Биткойн, тъй като преобладават кол опциите. Кол на цена от $3,000 превъзхожда всички останали цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене