НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Рекорден отлив на капитал от борсите

ноември 27, 2022 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Рекорден отлив на капитал от борсите

Глобалният пазар на дигитални активи се търгува под засилен натиск от продажби, тъй като волатилността се увеличава. Цената на най-голямата криптовалута в света, Биткойн, спадна с над 20% през последните 30 дни.

Това ценово действие обаче разкрива възможности за инвеститорите да купят на по-ниски цени.

Цената на Биткойн се понижи – време ли е да се купува спада?

Според данни на Glassnode, отливът на Биткойн (BTC) от борсите е достигнал най-високата си стойност за всички времена (ATH). Общо 179,250 BTC са напуснали платформите за търговия с криптовалути през последните 30 дни. Това предполага, че пазарът вече се приближава към своето дъно.

Данните сочат, че броят на депозитите на Биткойн на борсите (7d МА) е достигнал 2-годишно дъно от 1,735.

Според докладите BTC изтича от борсите с темп от над 172,000 токена на месец. Това е надминало предишния връх, поставен след разпродажбата през юни 2022 г. Въпреки това, общият брой потвърдени транзакции също отбеляза възходяща тенденция през последните две седмици. Glassnode съобщи, че сметките, притежаващи повече от 1 BTC, са достигнали АТН от 951,823.

Според повечето анализатори цената на Биткойн може да се възстанови въз основа на историческите данни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000


Цената на Биткойн е спаднала с 20% през последните 30 дни. Към момента на публикуване BTC се търгува на средна цена от $16,600. Пазарната капитализация на актива възлиза на над $319 милиарда. Въпреки това доминатната позиция на Биткойн се е свила и възлиза на 37.8%.

Потвърдени транзакции достигат АТН

Общият брой потвърдени транзакции надмина многомесечния връх от 246,000 транзакции на ден. Важно е да се отбележи, че 29.2% (77.1 хил. тегления) от общия брой транзакции бяха свързани с тегления от борсите. Докато 18.2% (48.1 хил. депозита) са директни депозити към борси.

Активността на борсовите транзакции (депозити или тегления) възлиза на приблизително 47.4% от всички трансфери. Това е най-високото регистрирано ниво от началото на годината до момента. По-голямата доминантност на борсовите операции обикновено се свързва с бичи пазар и висока волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене