НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Прогноза за цената от потребителите на CoinMarketCap

ноември 7, 2022 19:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Прогноза за цената от потребителите на CoinMarketCap

Биткойн възвърна нивото от $21,000 през ноември след седмици на консолидация около $20,000, характеризиращи се със движение в диапазон на цената. Интересното обаче е, че инвеститорите проучват потенциални сигнали за ценово дъно на криптовалутата, което вероятно би довело до ново рали. 

Един от инструментите използвани за оценка на представянето на Биткойн (BTC) е ценовата графика “дъга”. Инструментът показва пазарните настроения в цветни ленти.

Прогнозите от графиката сочат, че Биткойн най-вероятно ще възстанови ключовото си ниво на съпротива до края на 2022 г., което предполага, че криптовалутата има потенциал да се върне над $25,000 – зона, в която Биткойн продължава да е силно подценен.

Графиката също така подсказва, че криптовалутата може да е достигнала своето дъно. Когато Биткойн се търгуваше в тази зона, в която е бил подценен, актива започна историческо рали, което доведе до рекордна стойност от $69,000 в края на 2021 г.

Освен това с търговията на Биткойн в диапазона от $20,000 част от пазара смята, че активът може да е намерил дъното. Ако това бъде потвърдено, инвеститорите ще могат да увеличат ефективността на капитала си, за да получат максималния възможен ръст при най-малък риск от спад.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Тази група трейдъри очаква скок до $30,000


Струва си да се отбележи, че крипто общността е мечи настроена за Биткойн до края на годината. По-специално, общността на CoinMarketCap прогнозира, че до края на декември 2022 г. BTC ще се търгува на средна цена от $21,240. Прогнозата се основава на гласовете на 12,953 членове на общността, които използват инструмента за оценка на цените. 

Дългосрочният технически анализ на Биткойн изразява смесени настроения. Обобщението на едномесечните технически показатели подчертава “неутралност” при 7, а “купувай” при 10. Пълзящите средни дават сигнал за “продажба” при девет, докато осцилаторите дават “купувай” при четири.

Така нивото от $25,000 се счита за критична психологическа точка за най-голямата криптовалута, тъй като поставя актива на траектория на възстановяване на върховете, наблюдавани в края на миналата година. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.