НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) продължава да изпреварва традиционните акции

октомври 19, 2022 12:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) продължава да изпреварва традиционните акции

Силният натиск от продажби сериозно засегна пазарите на Биткойн (BTC) през 2022 г. - фактор, който също се отрази на стойността на актива. Въпреки продължителния отлив на капитал от Биткойн, пазарната капитализация на актива продължава да превъзхожда повечето традиционни акции.

Биткойн (BTC) достигна 14-то място в класацията на CompaniesMarketCap за всички активи в световен мащаб след като към момента на публикуване пазарната капитализация на Биткойн възлиза на $368.75 милиарда.

BTC задминава едни от най-големите компании в света

Оценката на Биткойн нарежда криптовалутата над веригата за търговия на дребно Walmart (NYSE: WMT), която възлиза на 364.08 милиарда.

На други места Биткойн засенчи гиганта в областта на социалните медии Meta Platforms (NASDAQ: FB) и JPMorgan (NYSE: JPM), които контролират пазарна капитализация от съответно $356.9 милиарда и $348.58 млилиарда. Първата позиция си остава категорична заета от златото с пазарна капитализация от $10.868 трилиона – което означава, че Биткойн има дълъг път да извърви, преди да достигне това ниво.

Освен това Bank of America (NYSE: BAC), която се нарежда на 31-ва позиция, изостава от Биткойн с пазарна капитализация от $280.26 милиарда.

Нека не забравяме – Биткойн съществува едва от десетилиетие, а вече е натрупал повече капитал от изтъкнатите компании.

Всъщност, оценката на BTC е спаднала от над $1 трилион – върхът, който бе достигнат в края на 2021 г. Оценката тласна Биткойн да се класира в световен мащаб сред десетте най-ценни актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вероятно ще има рецесия в САЩ – главата на Goldman Sachs


Освен това, въпреки волатилността, цената на Биткойн напоследък се стабилизира, консолидирайки се около границата от $20,000.

И традиционни и крипто активи стават жертва на силната волатилност

Движението на цените на много от тези акции корелират с това на флагманската криптовалута – и двата класа активи се търгуваха дълбоко в червената зона на фона на високата инфлационна среда, предизвикана от повишаването на лихвените проценти от страна на Фед.

Като цяло традиционните компании имат предимство пред Биткойн, тъй като продължават да търгуват в добре регулирана среда. В същото време перспективите пред дигиталния актив зависят от това как ще се развие регулаторната рамка.

Интересното е, че някои от компаниите се насочват към криптовалутата поради потенциала на Биткойн да действа като средство за съхранение на стойност. Например миналата година Walmart започна да разполага битомати в някои от своите обекти, като неотдавна компанията отбеляза, че криптовалутите вероятно ще бъдат променят начина, по който извършваме плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.