НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) продължава да изпреварва традиционните акции

октомври 19, 2022 12:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) продължава да изпреварва традиционните акции

Силният натиск от продажби сериозно засегна пазарите на Биткойн (BTC) през 2022 г. - фактор, който също се отрази на стойността на актива. Въпреки продължителния отлив на капитал от Биткойн, пазарната капитализация на актива продължава да превъзхожда повечето традиционни акции.

Биткойн (BTC) достигна 14-то място в класацията на CompaniesMarketCap за всички активи в световен мащаб след като към момента на публикуване пазарната капитализация на Биткойн възлиза на $368.75 милиарда.

BTC задминава едни от най-големите компании в света

Оценката на Биткойн нарежда криптовалутата над веригата за търговия на дребно Walmart (NYSE: WMT), която възлиза на 364.08 милиарда.

На други места Биткойн засенчи гиганта в областта на социалните медии Meta Platforms (NASDAQ: FB) и JPMorgan (NYSE: JPM), които контролират пазарна капитализация от съответно $356.9 милиарда и $348.58 млилиарда. Първата позиция си остава категорична заета от златото с пазарна капитализация от $10.868 трилиона – което означава, че Биткойн има дълъг път да извърви, преди да достигне това ниво.

Освен това Bank of America (NYSE: BAC), която се нарежда на 31-ва позиция, изостава от Биткойн с пазарна капитализация от $280.26 милиарда.

Нека не забравяме – Биткойн съществува едва от десетилиетие, а вече е натрупал повече капитал от изтъкнатите компании.

Всъщност, оценката на BTC е спаднала от над $1 трилион – върхът, който бе достигнат в края на 2021 г. Оценката тласна Биткойн да се класира в световен мащаб сред десетте най-ценни актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вероятно ще има рецесия в САЩ – главата на Goldman Sachs


Освен това, въпреки волатилността, цената на Биткойн напоследък се стабилизира, консолидирайки се около границата от $20,000.

И традиционни и крипто активи стават жертва на силната волатилност

Движението на цените на много от тези акции корелират с това на флагманската криптовалута – и двата класа активи се търгуваха дълбоко в червената зона на фона на високата инфлационна среда, предизвикана от повишаването на лихвените проценти от страна на Фед.

Като цяло традиционните компании имат предимство пред Биткойн, тъй като продължават да търгуват в добре регулирана среда. В същото време перспективите пред дигиталния актив зависят от това как ще се развие регулаторната рамка.

Интересното е, че някои от компаниите се насочват към криптовалутата поради потенциала на Биткойн да действа като средство за съхранение на стойност. Например миналата година Walmart започна да разполага битомати в някои от своите обекти, като неотдавна компанията отбеляза, че криптовалутите вероятно ще бъдат променят начина, по който извършваме плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене