НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) проби $20,000 – какво може да предстои?

октомври 26, 2022 16:08 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) проби $20,000 – какво може да предстои?

За първи път от три седмици насам цената на Биткойн (BTC) надхвърли $20,000, като това движение беше изненада за мнозина.

Напоследък страховете от инфлация и макроикономическата несигурност доминираха на криптопазара, като вчера не са настъпвали някакви фундаментални промени в това отношение. 

Но каква беше причината за вчерашния подем на пазара?

Очевидно е, че фондовият пазар също се повиши вчера, тъй като Microsoft и Google, наред с други, обявиха печалби. 

Дали обаче това е било достатъчно, за да съживи волатилността на Биткойн, е под въпрос. По-добро обяснение може да бъде доларовият индекс (DXY).

Когато DXY започна да губи позиции между 8 и 10 ч. EDT, цената на Биткойн се повиши малко след това. В рамките на тези два часа DXY спадна от 112.072 до 110.846 пункта. През същото време цената на Биткойн показа сила, като след това се разшири в по-нататъшно рали. Това явление не е ново.

През по-голямата част от 2022 г. Биткойн и доларовият индекс бяха силно обратно корелирани, т.е. докато DXY се покачваше, BTC падаше. Макар че през последните седмици тази корелация отново спадна, вчерашното движение може да предполага възобновяването ѝ.

Дали BTC ще успее да постигне повече печалби, може да зависи от слабостта на доларовият индекс (DXY). В тази връзка Федералният резерв (FED) вероятно отново ще бъде на фокус за инвеститорите.

Във видео от 24 октомври анализаторът Джейсън Пицино сподели, че DXY показва множество признаци на изтощение, след като се покачи с над 16% тази година.

Имахме най-ниското ниво на затваряне през последните четири седмици. 

… Ключовото ниво тук ще бъде тези 109 [пункта] на DXY. Сега започваме да виждаме това на макрониво тук. Разглеждаме седмичните данни. Това е първият по-нисък връх, който наблюдаваме на седмичната графика за [индекса] на щатския долар от една година…

За мен това е вторият признак на слабост. През септември имахме голям [възходящ импулс, последван от изтощение и спад]. 

Това [като че ли се дължеше на] новините, които ни казаха, че всичко ще се срине спрямо щатския долар. Британският паунд щеше да стигне до паритет или под него. Еврото премина под паритета. Всички изпаднаха в ужас. Всички се вкопчиха в щатския долар. 

А сега започваме да виждаме още един признак на слабост – по-нисък връх…

Наистина търся затваряне, значително затваряне тук под нивото от 109 [пункта], за да продължи потвърждаването на този модел на връх, който се разиграва за щатския долар.

Коментирайки Биткойн, Пицино каза, че BTC все още е в тесен диапазон, докато не успее да преодолее непосредствената си съпротива. Той до голяма степен предвиди обрата на доларовия индекс, но предупреждава, че движенията на Биткойн могат да се окажат подвеждащи.

Движенията, които се намират под тези нива (BTC на $20,700), все още са по същество капани, докато не успеем чисто да ги преодолеем и след това да си проправим път над $21,400, което е следващото ключово ниво…


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi трябва да се защитава от агресивния подход на регулаторите – Б. Армстронг


Какво може да последва?

След като Биткойн се търгува отново над $20,000, внимателно следеният крипто стратег “Capo” сподели предупреждение, че вероятно предстои масивен бичи капан. Според анализатора Биткойн ще започне още един възходящ импулс, преди да хване в капан биковете и да коригира чак до $14,000.

Фактът, че тази корекция се случва, преди да бъде пробит последният връх, е добър признак. Според мен ще видим последен към $21,000 тази седмица. [Очаквам обрат] около 27 октомври и 2 ноември (данни за лихвените проценти). Потенциално дъно около средата на ноември.

Друг крипто анализатор – Smart Contracter – сподели, че преди да се осъществи допълнително рали на BTC, кралят на криптовалутите първо трябва да елиминира непосредствената си съпротива.

И ние отново сме над $20,000. Прекрасно е да сме извън този по-малък диапазон, но за съжаление все още сме в много по-голям диапазон.

Сега трябва да изчистим $20,500, което вероятно също ще бъде предизвикателство.

Към момента на публикуване на статията Биткойн се търгува над $20,600.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.