НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Ноември е втория най-лош месец за актива през 2022 г.

декември 2, 2022 13:12 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Ноември е втория най-лош месец за актива през 2022 г.

Ноември 2022 г. беше един от най-лошите месеци за двете най-популярни криптовалути - Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Ноември е вторият най-лош месец за Биткойн през 2022 г.

Биткойн е загубил около 18% от стойността си през последните 30 дни – което прави ноември втория най-лош месец за годината и най-голямата месечна загуба за последните пет месеца.

Макар че стойността на Биткойн леко се възстанови към края на месеца, капитулацията на FTX орони доверието на търговците на дребно в системата. Glassnode съобщи, че криптоинвеститорите са станали свидетели на четвъртата по големина капитулация в историята със 7-дневна реализирана загуба от $10.16 милиарда

Над 50% от притежателите на BTC са на загуба, след като стойността на актива спадна до около $15,600 – най-ниското ниво на доходност от март 2020 г. насам.

Освен това миньорите на Биткойн заличиха балансите си от 2022 г., тъй като обемът на продадения актив надхвърли натрупаната от тях сума през годината. Миньорите са подложени на натиск и масово разпродават, докато стойността на водещия цифров актив се държи под границата от $17,000.

Биткойн копачите като Iris Energy не изпълниха дълг в размер на $108 милиона и прекратиха дейността на две от съоръженията си през ноември. Неназована компания за добив на BTC също не плати наем в Далас и изостави цялото си оборудване.

Междувременно, въпреки всички тези загуби и капитулации, Glassnode съобщи, че т.нар. “Биткойн скариди и раци” агресивно акумулират след срива на FTX, което води до рекордно висок баланс.

Етериум преживява четвъртия си най-лош месец

Междувременно ноември беше четвъртият най-лош месец за годината за Етериум, тъй като той спадна с почти 20%.

След срива на FTX стойността на ETH падна от над $1,600 до едва $1,110 на 10 ноември. Оттогава криптовалутата леко се възстанови до над $1,200. Към момента на публикуване стойността на ETH се понижи с 23% през последните 30 дни.

Слабото представяне на цената изглежда е подтикнало китовете и скаридите на Етериум да акумулират. Данните от Glassnode показват, че инвеститорите от тези кохорти са натрупвали Етериум с агресивни темпове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)


Въпреки късното рали към края на месеца, нагласата на много трейдъри към актива остава меча. Популярният криптотрейдър “Capo” (Капо) написа в Twitter на 28 ноември, че очаква капитулация, която скоро ще изпрати цената на ETH до около $600-700.

Междувременно това не е първият случай, в който Биткойн и Етериум имат лош ноември. Всъщност месецът е бил труден за BTC в исторически план. През 2018 г. BTC загуби 37% от стойността си през ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.