НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

октомври 24, 2022 0:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

Активността на Биткойн (BTC) китовете остава ключов индикатор за проследяване на следващото възможно ценово движение на фона на мечия пазар.

В този ред на мисли, активността на Биткойн китовете намаля през последните седмици, тъй като цената на BTC се консолидира около нивото от $20,000.

По-конкретно, към 23 октомври транзакциите на Биткойн китове, включващи 100 BTC, възлизат на 106, което представлява спад от около 86% спрямо 813-те транзакции, регистрирани на 25 юли, според данни на DataPool.

Струва си да се отбележи, че повечето транзакции на Биткойн китовете обикновено са отговорни за внезапните ценови колебания в крипто пространството. Колебанията в активността на китовете сочат за възможно бичо или мечо ценово движение. Всъщност тя може да сигнализира и за волатилност на пазара, ако броят на трансакциите скочи.

Ето защо спадането на активността на Биткойн китовете идва в момент, в който цената на водещата криптовалута изглежда е стабилизирана и се търугва в диапазон. Следователно Биткойн продължава да регистрира слаба волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment


Освен това анализът на активността на китовете може да ни даде представа за предстоящото ценово действие на Биткойн. Исторически погледнато, скокът на по-обемните транзакции в периоди на спад на цените показва възможно ценово дъно, докато скокът на такива транзакции в периоди на повишение на цените сочи, че може да е достигнат ценови връх.

В същото време е от съществено значение да се разбере предназначението на въпросните транзакции. В този случай, когато в дадена борса се депозират големи количества Биткойн, това е сигнал, че кит или инвеститор с висока нетна стойност планира да продава.

Освен това спадът на транзакциите може да се тълкува като повишена активност на “HODLing”, като опитните инвеститори предпочитат да съхраняват натрупаните активи в студени портфейли далеч от борсите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.