НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

октомври 24, 2022 0:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

Активността на Биткойн (BTC) китовете остава ключов индикатор за проследяване на следващото възможно ценово движение на фона на мечия пазар.

В този ред на мисли, активността на Биткойн китовете намаля през последните седмици, тъй като цената на BTC се консолидира около нивото от $20,000.

По-конкретно, към 23 октомври транзакциите на Биткойн китове, включващи 100 BTC, възлизат на 106, което представлява спад от около 86% спрямо 813-те транзакции, регистрирани на 25 юли, според данни на DataPool.

Струва си да се отбележи, че повечето транзакции на Биткойн китовете обикновено са отговорни за внезапните ценови колебания в крипто пространството. Колебанията в активността на китовете сочат за възможно бичо или мечо ценово движение. Всъщност тя може да сигнализира и за волатилност на пазара, ако броят на трансакциите скочи.

Ето защо спадането на активността на Биткойн китовете идва в момент, в който цената на водещата криптовалута изглежда е стабилизирана и се търугва в диапазон. Следователно Биткойн продължава да регистрира слаба волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment


Освен това анализът на активността на китовете може да ни даде представа за предстоящото ценово действие на Биткойн. Исторически погледнато, скокът на по-обемните транзакции в периоди на спад на цените показва възможно ценово дъно, докато скокът на такива транзакции в периоди на повишение на цените сочи, че може да е достигнат ценови връх.

В същото време е от съществено значение да се разбере предназначението на въпросните транзакции. В този случай, когато в дадена борса се депозират големи количества Биткойн, това е сигнал, че кит или инвеститор с висока нетна стойност планира да продава.

Освен това спадът на транзакциите може да се тълкува като повишена активност на „HODLing“, като опитните инвеститори предпочитат да съхраняват натрупаните активи в студени портфейли далеч от борсите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене