НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

24.10.2022 0:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Наблюдават се по-малко големи транзакции на мрежата

Активността на Биткойн (BTC) китовете остава ключов индикатор за проследяване на следващото възможно ценово движение на фона на мечия пазар.

В този ред на мисли, активността на Биткойн китовете намаля през последните седмици, тъй като цената на BTC се консолидира около нивото от $20,000.

По-конкретно, към 23 октомври транзакциите на Биткойн китове, включващи 100 BTC, възлизат на 106, което представлява спад от около 86% спрямо 813-те транзакции, регистрирани на 25 юли, според данни на DataPool.

Струва си да се отбележи, че повечето транзакции на Биткойн китовете обикновено са отговорни за внезапните ценови колебания в крипто пространството. Колебанията в активността на китовете сочат за възможно бичо или мечо ценово движение. Всъщност тя може да сигнализира и за волатилност на пазара, ако броят на трансакциите скочи.

Ето защо спадането на активността на Биткойн китовете идва в момент, в който цената на водещата криптовалута изглежда е стабилизирана и се търугва в диапазон. Следователно Биткойн продължава да регистрира слаба волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment


Освен това анализът на активността на китовете може да ни даде представа за предстоящото ценово действие на Биткойн. Исторически погледнато, скокът на по-обемните транзакции в периоди на спад на цените показва възможно ценово дъно, докато скокът на такива транзакции в периоди на повишение на цените сочи, че може да е достигнат ценови връх.

В същото време е от съществено значение да се разбере предназначението на въпросните транзакции. В този случай, когато в дадена борса се депозират големи количества Биткойн, това е сигнал, че кит или инвеститор с висока нетна стойност планира да продава.

Освен това спадът на транзакциите може да се тълкува като повишена активност на “HODLing”, като опитните инвеститори предпочитат да съхраняват натрупаните активи в студени портфейли далеч от борсите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.