НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?

октомври 17, 2022 8:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?

Последните доклади за прогнозиране на цената на Биткойн твърдят, че криптовалутата няма да успее да оправдае очакванията на инвеститорите.

Биткойн (BTC) поевтиня с над 60% през тази година и сега е заклещен между $18,000 и $19,000. След като флагманската криптовалута започна да губи стойността си, всички останали криптовалути последваха низходящия тренд.

Това понижение отблъсна инвеститорите от пазара. Миналата година Биткойн достигна нивото от $69,000 като по този начин крипто пазарът достигна своя връх. Но тъй като цените рязко се понижиха, устойчивостта на дигиталните активи започна да показва признаци на колебания и създаде една изключително волатилна среда.

Последните доклади за прогнозиране на цената на Биткойн твърдят, че се очаква криптовалутата да се срине още по-надолу. Въпреки че всички останали активи бележат сериозни спадове от началото на годината, вниманието е насочено най-вече към цената на Биткойн.

Има експерти, които смятат, че Биткойн със сигурност ще достигне $30,000 до края на 2022 г., докато някои смятат, че BTC ще се срине до $10,000. В същото време има друга част от крипто общността и анализаторите, които смятат, че Биткойн първо ще се срине до $10,000, а след това ще си проправи път нагоре.

Да се вярва на всеки конкретен доклад за прогнозиране на цената на Биткойн може да се окаже ненадеждно от инвестиционна гледна точка, въпреки това е от изключителна важност потребителите на криптовалути да анализират движението на цените на всички криптовалути и да инвестират в тях въз основа на способността си да понасят загуби.

Влияние на новите доклади за индекса на потребителските цени върху Биткойн

Като се има предвид днешната макроикономическа обстановка, инвеститорите стъпват доста внимателно. Цената на Биткойн потъна веднага след появата на новите доклади за индекса на потребителските цени. Потребителските цени в САЩ през септември се забавиха в сравнение с предходния месец, но въпреки това темпът на инфлация продължи да набира скорост.

Биткойн поевтиня с близо 3% след публикуването на доклада до най-ниското си равнище от септември насам. Цената на BTC докосна границата от $18,000, което предизвика незабавен спад на други криптовалути. Този нов спад накара някои инвеститори и анализатори да смятат, че криптовалутата със сигурност ще докосне границата от $10,000 до края на 2022 г.

Докладите за прогнозиране на цената на Биткойн от Cointelegraph и TradingView също потвърдиха, че BTC/USD може да се срине още по-надолу, като се има предвид, че тенденциите на основната инфлация действаха разколебаващо на пазара на дигитални активи, демонстрирайки обрат в досегашните намаляващи стойности на инфлацията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки – Биткойн може да защити богатството ви


Всъщност се очакваше индексът на потребителските цени да се понижи до около 8% спрямо предишните 8.3%. Тъй като стойността на Биткойн и данните за индекса на потребителските цени по някакъв начин са свързани помежду си чрез нагласите на инвеститорите, цената на Биткойн се понижи, когато условията се промениха, засилвайки драстично страховете от разпродажба на пазара.

Ще се изстреля ли Биткойн до $30,000 или ще се срине до $10,000?

В прогнозата на FXStreet за цената на Биткойн се твърди, че възход до нивото от $30,000 към този момент е доста неочаквано и дори стойността му да се повиши, въздействието върху по-широкия крипто пазар ще остане незначително.

Но стойността на криптовалутата със сигурност може да се понижи под $15,000, преди опитите й да премине отново границата от $30,000. Тази съпротива е доста критична за водещата криптовалута. Ако BTC не успее да достигне тази граница, за пореден път пазарът на дигитални активи ще стане свидетел на големи разпродажби, което ще направи лош старт на 2023г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.