НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Marathon Digital увеличиха хашрейта си с близо 85%

ноември 4, 2022 8:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Marathon Digital увеличиха хашрейта си с близо 85%

Майнинг компанията Marathon Digital увеличи хеширащата си мощност за добив на Биткойн с 84% през октомври и доби рекордните 615 BTC през месеца.

Според прессъобщение на публичната компания за добив на криптовалути, октомври 2022 г. е бил най-продуктивният месец в историята на фирмата, както по отношение на хеширащата мощност, така и по отношение на производството на BTC.

Хашрейт (или хешираща мощност) е мярка за капацитета на изчислителната мощност, която може да се използва за добив в блокчейна на Биткойн. Измерва се в хашове в секунда (макар че обикновено при практическите измервания се използват много по-големи единици).

Marathon Digital активира 32,000 машини за добив на BTC

От известно време насам Marathon разполага с 32,000 машини за добив, които стоят инсталирани и чакат да бъдат вкарани в експлoатация. През октомври фирмата най-накрая пусна тези миньори онлайн като добави приблизително 3.2 екзахаша в секунда към общата им хешираща мощност.

Това представлява увеличение с около 84% спрямо техния хашрейт от 3.8 EH/s на 30 септември. След това увеличение тяхната ферма от копачки вече разполага с общо 69,000 пуснати машини, които добиват Биткойн със скорост от 7 EH/s.

През същия месец компанията за добив е произвела и общо 615 BTC, което е най-голямото количество, което фирмата някога е произвеждала за един месец.

Перспективи за в бъдеще

Marathon очаква капацитетът им за добив да нарасне още повече през следващата година, като достигне общо 23 EH/s до средата на финансовата 2023 г. въз основа на текущите графици за изграждане и инсталиране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Според съобщението за пресата, когато резервът от предварително закупени машини на Marathon влезе в експлоатация, около 66% от хеширащата мощност на компанията се очаква да бъде генериранa от S19 XP.

Наскоро пуснатата в продажба, майнинг рига S19 XP е с 30% по-ефективен от предшественика си, което означава, че след като Marathon ги пусне онлайн, фирмата ще бъде сред най-ефективните копачи на Биткойн в пространството.

„С вече доставените S19 XP и новите съоръжения в процес на изграждане, вярваме, че сме добре позиционирани да продължим да надграждаме скорошната си инерция, за да достигнем 23 екзахаша в секунда през 2023 г.“, заяви председателят и главен изпълнителен директор на Marathon Фред Тийл.

Мечият пазар на Биткойн досега беше труден период за миньорите, тъй като приходите им се свиха поради борещата се цена на криптовалутата и постоянно нарастващата хешираща мощност на мрежата, която рязко повиши трудността на добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене