НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Криптовалутата остава на траекторията си до $100,000 – PlanB

24.11.2022 11:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Криптовалутата остава на траекторията си до $100,000 – PlanB

Популярният крипто анализатор PlanB, известен със stock-to-flow модела си на Биткойн (BTC), сподели бичите си настроения за флагманската криптовалута.

В ново интервю с крипто трейдъра Бенджамин Коуен, PlanB каза, че макар настоящите настроения към криптовалутите да са мечи поради срива на борсата за дигитални активи FTX, няма да го шокира, ако BTC достигне $100,000 след следващото халвинг събитие.

Според PlanB някои от катализаторите, които биха могли да предизвикат сериозен подем за Биткойн, включват края на руско-украинската война или разхлабването на паричните политики.

Знам, че в момента не изглежда много добре с [краха на] FTX и всички засегнати клиенти и инвеститори [на] FTX, но имаме година и половина време [до следващия халвинг].

Така че, след като количествените облекчения започнат да действат или войната в Русия и Украйна приключи, или какъвто и да е фактор, лесно можем да достигнем [$100,000]. Да кажем, че 2024 г., когато логаритмичната регресия и stock-to-flow моделът са на пресечна точка, което е в района около $100,000. Да, не бих се изненадал [да видим такива стойности].

Моделът stock-to-flow прогнозира промените в стойността на даден актив, като сравнява текущата му цена със скоростта, с която се генерира предлагането му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Големите инвеститори купуват крипто за над $1 милиард


Относно това дали криптопазарът е достигнал дъното, PlanB казва, че Биткойн обикновено достига дъно на мечи пазар около 18 месеца след отчитането на рекордно висока цена. Той отбелязва, че дъното може да се формира някъде в рамките на следващите три месеца.

Дъното на мечия пазар също е около година, година и половина, след достигането на най-високите стойности за всички времена. И това е вярно и днес. Беше вярно през 2019 г., през 2015 г., вярно е и днес, през 2022 г.

Така че възходът, ако щете, не започва от халвинга или след него. Той ще започне, когато бъде достигнато дъното на мечия пазар. А това може да стане днес. Или следващия месец. Или след три месеца. Но това ще се случи.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $16,551 – което представлява ръст от 2.2% за деня.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.